Jeseník – Dolany 3 : 1

Třetí domácí vítězství v řadě se nerodilo lehce. Předposlední tým tabulky přijel bránit bod a uzpůsobil tomu svoji taktiku. Jeseník se dlouho nemohl prosadit a přišly problémy.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Dolany hrají o záchranu, ačkoli vše nasvědčuje tomu, že z krajského přeboru nakonec bude padat pouze jeden celek a tím jsou momentálně se čtyřbodovou ztrátou poslední Kralice. Začátek utkání patřil jednoznačně domácí, kteří první čtvrthodinu obléhali pokutové území soupeře a narazili na hluboký obranný blok. Cundrla a Furik měli na kopačkách góly, ale z nadějných pozic mířili nepřesně. Rychlou křídelní hrou se Jeseník tlačil do útoku, ale do přestávky se neprosadil.

Dolany sázely na rychlé protiútoky a krátce po změně stran si vytvořily největší šanci utkání, kdy domácí obránci na dvakrát vykopávali směřující do odkryté brány. Jako první se nakonec prosadil Jeseník: v 63. minutě se k přímému volnému kopu postavil Horák a z dvaceti metrů obstřelem přes zeď krásně trefil domácím vedení 1:0. Hosté museli hrát, přibylo soubojů ve středu pole a zase (jako skoro v každém našem utkání) došlo na strkanice, hádky, protesty. Zvýšená aktivita přinesla Dolanům kýžené vyrovnání, když odpověděly stejnou zbraní jako domácí – trestňák zpoza šestnáctky zakroutil Seibert okolo zdi přesně k tyči. Nerozhodný výsledek odmítli domácí čtyři minuty před koncem: Furik přetaženým centrem našel nabíhajícího Planého a ten se s tím nemazal – z voleje a z těžkého úhlu napálil míč za záda gólmana Chlandy. Výstavní trefa rozhodla zápas a v nastaveném čase pojistil vítězství Bráblík, který pronikl do otevřené obrany a přízemní střelou k tyči zaskočil dolanského brankáře.

Jeseník zaslouženě zvítězil před možná historicky nejnižší diváckou návštěvou (semifinálový hokej s Kanadou byl těžkou konkurencí) a za týden v sobotu ho čeká cesta na hřiště posledních Kralic.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 63. Horák, 86. Planý M., 90. Bráblík – 79. Seibert.

Sestava: Kružík – Horák, Cekuras, Zrník (66. Tulis), Bouchal – Bráblík, Minka, Janíček, Cundrla (53. Kysela), Planý M. – Furik (89. Planý S.).