Přípravná utkání

Jeseník odehrál v letní přípravě dvě utkání a již příští sobotu zahájí nový soutěžní ročník v krajském přeboru. Utkání s prostějovským soupeřem SK Lipová se odehraje v netradičním čase od 10:15.

Naše mužstvo v prvním přípravném utkání v Břidličné (hráno 20.7.) vedlo od 13. minuty brankou Kysely, pak už ale skórovali pouze domácí a vyhráli hladce 5:1. Břidličná je ambiciozním nováčkem moravskoslezské divize a na hřišti byl znát nejen kvalitativní rozdíl jedné soutěže, ale také výrazné absence v naší sestavě. Nasazení a úroveň utkání ovlivnilo velké horko.

Následný víkendový duel v Městě Albrechtice byl zrušen pro nedostatek hráčů domácího mužstva. A tak druhé a poslední utkání přípravy sehrál Jeseník ve středu 27.7. na domácím stadionu proti dorostencům Sigmy Olomouc U/18. Náš soupeř je tento týden na soustředění v Jeseníku a utkání s našimi muži si zpestřil náročnou přípravu.

Zápas nabídl vysokou kvalitu a běhavý rychlý fotbal. Jeseník vedl po krásné akci z konce prvního poločasu, kterou zakončoval Furik. Z množství šancí na obou stranách se dlouho nic neurodilo, až v závěru se stále aktivnější Sigma dočkala vyrovnání, když využila zaváhání v domácí obraně.

Příprava čeká také náš dorost, který se tuto neděli představí na hřišti Řetězárny v České Vsi, výkop utkání je v 17 hodin. V pátek 5. srpna pak naši dorostenci odehrají finále okresního poháru proti Lipové-lázně. Hraje se na hřišti v Lipové od 18:30.