Lutín – Jeseník 0 : 5

Čekání na další vítězství v krajském přeboru trvalo šest zápasů, ale teď je u konce. Jeseničtí fotbalisté splnili očekávání a na stadionu posledního Lutína vyhráli vysokým rozdílem.

Nervozita, křeč, tlak, to vše se mísilo v atmosféře mužstva po posledních vystoupeních a před cestou do Lutína. Jeseník zažil jeden ze svých nejlepších startů do sezony a po pěti kolech držel neporazitelnost, ale pak přišel útlum, ztráta formy dalších šest utkání v řadě svěřenci trenéra Slámy nevyhráli. Do Lutína se tak jelo s vědomím, že teď už „opravdu musíme“. Přitom to hlavní, s čím se tým potřeboval vypořádat, bylo proměňování střeleckých šancí – největší slabina posledních utkání.
Pomohl rychlý gól, který hosty uklidnil. Už v páté minutě otevřel skóre Cundrla a jakoby z mužstva spadla deka předchozích neúspěchů, rozehrál se k parádnímu výkonu. V 19. minutě naskočil na Bráblíkův centr Kysela a hlavou zvýšil na 2:0. Další šance Jeseník do poločasu nevyužil a na začátku druhé půle převzali iniciativu domácí. Jejich naděje ale definitivně pohřbil v 73. minutě střídající Bouchal, který střelou z dálky zvýšil na 3:0. Závěr se nesl v exhibičním duchu, Jeseník se bavil a Lutín rezignoval. Červeňák přidal brzy čtvrtý gól a v úplném závěru dovršil pětibrankové vítězství z penalty Krézek.
Téměř přesně na den po roce zopakoval Jeseník výhru 5:0, tekdy to bylo na domácím hřišti s Lipovou u Prostějova. Výsledek z Lutína je cenný, ale nelze ho příliš přeceňovat, neboť, při vší úctě k soupeři, právem je Lutín na posledním místě tabulky a jeho současná kvalita na krajský přebor evidentně nestačí. Už v sobotu čeká jesenické fotbalisty mnohem těžší zkouška v podobě domácího utkání s Velkými Losinami.

Branky: 5. Cundrla, 19. Kysela, 73. Bouchal, 80. Červeňák, 89. Krézek (pen.)

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Janíček, Zrník (65. Cekuras), Kmínek (46. Krézek) – Červeňák, Cundrla, Minka, Bráblík Mich. (46. Bouchal) – Kysela, Bříza (71. Sytař).