Jeseník – Dolany 1:1

Herně to nebylo špatné a v porovnání se soupeřem byl Jeseník jasně lepší. Ale zase je z toho jen bod, protože naší největší slabinou posledních kol je neproměňování velkých gólových šancí. Opět mohl Jeseník vést o poločase o tří branky, místo toho inkasoval jako první krátce po přestávce a pak křečovitě zachraňoval alespoň remízu.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Tradičním obrázkem tohoto utkání byla znovu dominance v první půli a slabší výkon po změně stran. Výčet zahozených gólovek můžeme začít už v 6. minutě, kdy se po krásné kombinaci ocitl před brankou Cundrla a jeho pokus vykopl obránce z prázdné brány. Ještě větší tutovku měl ve 24. Planý, který dostal krásný míč za obranu od Furika, ale nepodařilo se mu prostřelit gólmana. Pak vyslal nádhernou střelu z dálky Krézek a gólman předvedl podobně skvělý zákrok. Před poločasem byl blízko k otevření skóre nejprve střídající Bříza, který se uvolnil a na bližší tyči nechal opět vyniknout brankáře Urbáška. Ten byl hrdinou i po následném rohovém kopu, kdy v jasné pozici vyrazil Zrníkův pokus.

Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, který vydržel i po dalším jesenickém rohu na začátku druhé části, kdy Janíček přizvedl centrovaný balon a Zrník na něj u zadní tyče o kousek nedostáhl. Hosté poprvé vážněji zahrozili až v 51. minutě, kdy se ve velké možnosti ocitl Pospíšil a hlavičkoval těsně vedle. Byla to ale jen předzvěst toho, co přijde za chvíli. Macháček za šestnáctkou napřáhl k přízemní střele, která zapadla přesně k tyči a Dolany od 56. minutě vedly. To jim naštěstí vydrželo jen deset minut, protože pak poslal centr před branku Kmínek a zapomenutý Červeňák v akrobatickém výskoku překonal Urbáška. Jeseník, který byl po inkasovaném gólu v křeči a evidentně rozhozený, se po vyrovnání znovu dostal do tempa a vytvořil si další šance na rozhodnutí zápasu. V 70. se uvolnil Bráblík a mířil nad bránu. V 86. Bříza obešel stopera a ve velké gólovce pálil z úhlu vedle. Ještě předtím musel řešit rozhodčí potyčku a strkanici, do níž se zapojilo více hráčů z obou táborů. Výsledkem vypjatých momentů ale nakonec byly jen dvě žluté karty.

Jeseník má další bod ze zápasu, v němž byl jasně lepší, měl a mohl vyhrát výrazným rozdílem, ale shořel na střelecké impotenci. Šňůru šesti kol v řadě bez vítězství se mužstvo trenéra Slámy pokusí přerušit v sobotu na hřišti posledního Lutína.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 66. Červeňák – 56. Macháček.

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Janíček, Zrník, Kmínek – Červeňák (71. Bráblík Mich.), Cundrla, Krézek (89. Sytař), Planý (39. Bříza) – Furik, Kysela