Jeseník – Velké Losiny 5:2

Po pěti brankách do sítě Lutína má Jeseník za sebou další vydařené utkání se stejným gólovým účtem. Bitva o Jeseníky, souboj „severu proti jihu“, znovu s množstvím emocí, vášní, sporných momentů, ale hlavně oboustranně kvalitní fotbal a sedm branek. Fotbalová sobota se v Jeseníku vydařila.

FOTKY Z UTKÁNÍ ZDE

Jeseník začal aktivně, ale po třinácti minutách inkasoval jako první. Rohový kop domácích dokázala obrana Velkých Losin rychle odvrátit, v souboji o dlouhý nákop uspěl Navrátil a brejk zakončil trefou k tyči. Vyrovnání přišlo velmi rychle. Rozhodčí Slota dal od začátku najevo, že tvrdší střety bude spíše pouštět a v tomto kontextu posoudil i souboj Červeňáka s Žídkem, kdy domácí hráč upadl a v domnění, že se bude pískat faul, chytl balon do rukou. Fatální chyba. Nařízenou penaltu proměnil Cundrla.

Pak vyšel rychlý brejk také Jeseníku – Planý si položil i gólmana Hatalu, ale z těžkého úhlu trefil boční síť. Vzápětí na druhé straně dostal těžkou „malou domů“ Malysa, při odkopu mu míč odskočil, což pustilo do obrovské šance Navrátila, který svoji druhou gólovou příležitost neproměnil.

Klíčový moment přišel ve 32. minutě. Nejprve se uvolnil Minka a jeho střelu z dálky Hatala vytěsnil na roh. Z něj se dostal k zakončení Cundrla, zblokovaná střela vyplavala k zapomenutému Kyselovi, který osamocen na hraně ofsajdu zblízka dorazil míč do sítě. Vehementní protesty hostům nebyly nic platné – Jeseník vedl 2:1.

Závěr poločasu patřil hostům, kteří ukázali útočné kvality a ve snaze o vyrovnání přitlačili soupeře. Lazarov vypálil a Malysa fantastickým zákrokem udržel jesenické vedení. Stejná dvojice se utkala ve 42. minutě, Lazarov střílel z voleje, Malysa pohotově vyrazil.

Začátek druhé půle hosté zaspali, respektive nepohlídali si skvělého Červeňáka, který pronikl do šestnáctky a z nemožného úhlu zatočil míč do brány – 3:1. O chvíli později obrana zblokovala dva jesenické pokusy, ale ten třetí, opět v podání Červeňáka, už si našel cestu do sítě. Jeseník vedl 4:1 a vezl se na vlně euforie.

Jenže hosté to nezabalili, ukázali charakter a dál bojovali a v 62. minutě snížili. První střelu ještě dokázal Malysa vyrazit, ale na dobíhajícího Indru už byl krátký. Hrálo se ve velkém tempu, v rychlosti a s množstvím osobních soubojů Oba týmy si nic nedarovaly. V 66. minutě čaroval Hatala, když nejprve vyrazil Břízovu pohotovou ránu a poté i druhý pokus Cundrly.

Hosty definitivně zlomil až pátý gól deset minut před koncem. Minka vysunul Břízu, jeho střelu z úhlu Hatala vyrazil, ovšem míče se zmocnil Furik, udělal rychlou kličku a z hranice šestnáctky krásnou střelu k tyči uzavřel skóre zápasu.

Diváci tleskali výbornému fotbalu. Zasloužené vítězství domácích bylo umocněno poctivým výkonem celého mužstva a zároveň se stalo ideální pozvánkou na poslední domácí utkání tohoto roku, 5. listopadu proti Rapotínu. Ještě předtím jede Jeseník do Zábřehu.

FOTKY Z UTKÁNÍ ZDE

Branky: 17. Cundrla, 32. Kysela, 48. a 52. Červeňák, 80. Furik – 13. Navrátil, 62. Indra.

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Janíček, Zrník, Bouchal – Planý, Cundrla, Minka, Kysela – Krézek, Červeňák.