Zábřeh – Jeseník 2 : 3

Byl tam. Pan Csaplár a jeho legendární past se v neděli odpoledne dostavili do Zábřehu. Domácí mezi 18. a 22.minutou získali bleskově dvoubrankový náskok, hosté se stejnou zdrcující nemilosrdností otáčeli v závěru utkání.

Těžko popsatelná euforie zavládla v táboře jesenického mužstva po devadesáti minutách, ve kterých mužstvo trenéra Slámy odehrálo strhující dramatickou bitvu a na jejím konci slavilo tři body.

Už ve 4. minutě mohli jít hosté do vedení, když Červeňák našel Kyselu a ten v dobré pozici trefil obránce. Zatímco Jeseník svoji šanci neproměnil, Zábřeh šel do vedení v 18. minutě, kdy z první nebezpečné situace před Malysou těžil Smékal. Za chvíli udeřili domácí podruhé – po standardní situaci hlavičkoval Lukas.

První poločas celkově vyzněl lépe pro domácí. Jeseník byl špatný, pořádně se dostával do tempa až po půlhodině, kdy už musel dohánět dvoubrankové manko. V závěru šli Jeseničtí v přečíslení tři na jednoho, ale akce skončila do ztracena.

Po změně stran ovšem Jeseník rozehrál velký zápas, vytvořil si tlak a převaha vedla k zaslouženému kontaktnímu gólu: po faulu na Kyselu proměnil nařízenou penaltu Furik. Po půlhodině hry začal sudí Šteier vylučovat – nejprve domácího Smékala a za dvě minuty jesenického kapitána Minku, oba šli ven po druhé žluté kartě.

Jeseník dál tlačil a měl gólovky: tu největší v 79. minutě Furik, který po Břízově akci pálil nad. V 85. minutě pak Furik rozehrál přetažený rohový kop, na zadní tyč si naběhl Sytař a svým prvním „dospělým“ gólem vyrovnal.

To nebylo ale všechno. V 89. Cundrla vysunul Furika, jeho snaha obejít gólmana nevyšla, ale k odraženému balonu se dostal Bříza a nekompromisně rozhodl! Jeseník zvítězil 3:2, připsal si třetí výhru v řadě a posunuje se v krajské tabulce na druhé místo.

Branky: 18. Smékal, 22. Lukas – 61. Furik (pk), 85. Sytař, 88. Bříza

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Sytař, Janíček, Kmínek (62. Bouchal) – Planý, Minka, Cundrla, Červeňák (62. Bříza) – Krézek (46. Furik), Kysela (81. Bráblík Mich.).