Jeseník – Rapotín 4:2

Vítězné domácí loučení s podzimní sezonou a celým kalendářním rokem. Druhý Jeseník proti předposlednímu Rapotínu potvrdil roli favorita, ovládl dění na hřišti a zaslouženě zvítězil.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Od první minuty se domácí zakousli do soupeře, jehož defenziva nepůsobila nejjistějším dojmem a pod tlakem dělala velké chyby. Už ve 4. minutě mohl skóre otevřít Furik, ale v gólové pozici trefil před sebou stojícího protihráče. A tak se skóre poprvé měnilo až ve 23. minutě. Furik utekl po křídle, přetaženým centrem našel nabíhajícího Planého, který uklidil míč do sítě. Ve 29. minutě vyšla domácím standardka: rohový kop rozehraný na hranici šestnáctky pustil Cundrla do druhé vlny a Červeňák se trefil krásně – 2:0.

Rapotín se osměloval pomaleji, ale při dvoubrankové ztrátě už neměl co ztratit. Po chybné rozehrávce hosté rychle přečíslili jesenickou obranu a Ševčík snížil. Stejný hráč o chvíli později pálil nebezpečně nad. Když to vypadalo, že se Jeseník dostává pod nepříjemný tlak, přišel uklidňující třetí gól do rapotínské sítě. Po Furikově přímém kopu ho dal Cundrla, když si zaběhl k zadní tyči a trefil z těžkého úhlu přesně k tyči – 3:1.

Druhý poločas fotbalově výrazně pokulhával za tím prvním a v chladném počasí opticky prořídl i počet diváků. Jeseník v 60. minutě přežil velkou šanci, když Bouchal zblokoval nebezpečnou střelu a z následného rychlého protiútoku se typickým způsobem prosadil Bříza: tělem se natlačil před méně důrazného stopera a sám před brankou se nemýlil. Rapotín dokázal ještě jednou korigovat gólem Klemsy, ale to bylo z jejich strany vše. V úplnm závěru mohl znovu skórovat Bříza, tentokrát ovšem gólmana Maxe neprostřelil.

Jeseník se po výhře ocitl v čele krajské tabulky. Po rozhodnutí Olomouckého krajského fotbalového svazu se bude ještě předehrávat první jarní kolo, a tak svěřence trenéra Slámy čeká v neděli 13. listopadu cesta do Lipové u Prostějova.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 23. Planý, 29. Červeňák, 36. Cundrla, 60. Bříza – 34. Ševčík, 73 Klemsa.

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Janíček, Sytař (61. Bráblík Mich.), Bouchal (70. Zrník) – Kysela (70. Cekuras), Cundrla, Krézek, Planý – Furik, Červeňák (46. Bříza).