Lipová – Jeseník 0 : 1

Jediný gól z úvodu utkání rozhodl o bodovém zisku jesenických fotbalistů v Lipové u Prostějova. Předehrávka prvního jarního kola zároveň potvrdila Jeseník v čele soutěže přes zimní pauzu.

Jeseník v srpnovém úvodním kole sezony doma zdolal Lipovou 2:1. Odveta na soupeřově hřišti v Lipové na těžkém terénu, v sychravém a mlhavém počasí, nepřinesla mnoho fotbalové krásy, ale zato stejný výsledkový úspěch pro jesenické mužstvo. Jediný gól zápasu dal hlavou Kysela po Bráblíkově centru už v 9. minutě. Úspěšný střelec se ovšem ve 20. minutě zranil a musel předčasně opustit hřiště. Jeho spoluhráči pak dotáhli utkání k vydřenému těsnému vítězství.

Do poločasu mohl Bráblík navýšit náskok, když obešel gólmana, ale z úhlu zakončil mimo. Po změně stran měli velký nástup domácí, kterým chyběl klíčový hráč a nejlepší střelec soutěže Vyhlídal. Jeseník se dostal pod tlak a přežil několik nebezpečných situací před vlastní bránou. Naštěstí s přibývajícím časem síla domácí ofenzivy ochabovala a byl to naopak Jeseník, kdo mohl v závěru skórovat. Krásným momentem se připomněl Matěj Planý, který z přímáku trefil tyč. Potom Krézek převzal balon od Červeňáka a šel sám na branku, ale bohužel minul. Poslední minuty komplikovala mlha a špatná viditelnost, utkání se ale dohrálo, a to s radostným koncem pro hosty.

Jeseník si připsal pátou výhru v řadě, což je série, kterou naposledy zaznamenal v postupové sezoně 2015/16, kdy vytvořil dokonce osmizápasovou šňůru vítězství. Do jarní části vstoupí mužstvo trenéra Slámy s jednobodovým náskokem na druhé Čechovice. Nyní čeká fotbalisty více než čtyřměsíční soutěžní pauza, ale přípravu zahájí mužstvo už v lednu.

Branka: 9. Kysela

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Janíček (61. Cekuras), Zrník, Bouchal – Kysela (20. Planý M.), Cundrla, Krézek, Planý S. (75. Sytař) – Furik (61. Bříza), Červeňák.
(tul)