3 dny do startu: hráčský kádr

Už za tři dny statuje jarní sezona v krajském přeboru mužů. Jak vypadá hráčský kádr trenéra Libora Slámy?

Během dlouhé zimní přestávky k žádným dramatickým revolucím na jesenické soupisce nedošlo. Víc než příchody nebo odchody se v průběhu přípravy řešila narůstající zranění hráčů a při posledním přípravném utkání s Břidličnou čítala marodka hrozivý seznam osmi jmen. Nyní, pá dnů před začátkem jara, je situace v týmu o něco optimističtější, přesto se ale budeme muset v úvodních kolech obejít bez Alfréda Červeňáka (svalové zranění) a na delší dobu – možná na celé jaro – bez zkušeného Martina Furika. V obou případech se jedná o velké oslabení ofenzívy. Navíc hlavní tvůrce hry Jan Minka si za vyloučení v Zábřehu vykoledoval pětizápasový trest a zbývá mu odsedět ještě tři kola. To jsou nepříjemné komplikace, které mohou mít zásadní vliv na start jara.

Kádr v zimě opustil gólman Jiří Červenka, který jde pro jarní část vypomoci Žulové v boji o záchranu I.B třídy.

Nové tváře? Především David Macura – řízný stoper, hecíř a neúnavný bojovník. V osmadvaceti letech vnese do týmu tolik potřebné zkušenosti a vyzrálost, navíc je to po Břízovi, Kyselovi, Minkovi a Furikovi další z pamětníků divizní éry trenéra Ševčíka. Po čtyřech letech se vrací z Brna, kde působil v jihomoravském přeboru v týmu Kuřimi a poté v I.A třídě v Tišnově.

Po letech se do Jeseníku vrací také Dalibor Planý, odchovanec mládežnického fotbalu, který ale v dospělém týmu za Jeseník nikdy nehrál. Také v jeho případě se jedná o návrat z Brněnska, kde hrál nižší okresní soutěž. V průběhu zimní přípravy se do kádru plnohodnotně zařazoval také dorostenec Samuel Planý, který nastoupil do všech přípravných zápasů.

HRÁČSKÝ KÁDR – JARO 2023:

Brankáři: Jan Malysa, Dominik Kružík

Obránci: Martin Bráblík, Jan Bouchal, Jan Zrník, Marek Cekuras, David Macura, Matěj Sytař.

Záložníci: Matěj Planý, Jan Minka, Martin Janíček, Tomáš Cundrla, Daniel Krézek, Filip Kmínek, Michal Bráblík, Dalibor Planý, Samuel Planý.

Útočníci: Pavel Kysela, Adam Bříza, Alfréd Červeňák, Martin Furik.