5 dní do startu: Jak to bylo na podzim

Už za pět dní začne jarní sezona a naše mužstvo do ní vstoupí jako vedoucí tým krajského přeboru, ovšem s titěrným náskokem jediného bodu. Pojďme si v krátkosti připomenout průběh podzimní části v 16 zápasových příbězích.

Kolo 1: JESENÍK – LIPOVÁ 2 : 1

Parádní výkon i výsledek 6. srpna odstartoval naši cestu novým soutěžním ročníkem. V poločase jsme prohrávali, ale po změně stran branky Bouchala a Břízy v rozmezí jedné minuty rozhodly o našem vítězství.

Kolo 2: KOSTELEC n.H. – JESENÍK 0 : 0

První výjezd na půdu nováčka z Prostějovska. Kvalitní utkání plné šancí nemělo vítěze. Domácí si vypracovali více tutovek, ale narazili na výborně chytajícího Malysu. V závěru Furik hlavičkoval do břevna a zápas skončil bez branek.

Kolo 3: JESENÍK – KONICE 0 : 0 … nedohráno

Něco takové jsme ještě nezažili. O přestávce přišla silná průtrž mračen a přívalový déšť během pár minut spláchl hřiště i fotbal. Rozhodčí v 54. minutě musel utkání za bezbrankového stavu předčasně ukončit.

Kolo 4: ŽELATOVICE – JESENÍK 0 : 1

Po roce jsme opět uspěli na hřišti nepříjemných Želatovic a byl to vynikající kolektivní výkon celého mužstva. Utkání rozhodl v 17. minutě Furik a i v dalším průběhu měl Jeseník lepší projev a domácí jsme k ničemu nepustili.

Kolo 3 – opakovaný zápas: JESENÍK – KONICE 2 : 1

Uprostřed pracovního týdne a před rekordní diváckou návštěvou se opakoval nedohraný zápas s nováčkem soutěže. Vedli jsme gólem Bráblíka, ale na začátku druhé půle soupeř vyrovnal. Rozhodla 90. minuta a v ní pohotové zakončení Kysely.

Kolo 5: JESENÍK – BOHUŇOVICE 3 : 1

Je začátek září a vedoucí tým tabulky hostí Bohuňovice. První poločas se nám herně nevydařil, přesto vedeme 2:1 brankami Bráblíka a Furika. Zlepšení po změně stran přineslo i tříbodovou pojistku z Břízovy kopačky.

Kolo 6: JESENÍK – MOHELNICE 0 : 2

Třetí domácí utkání v řadě a tentokrát velké zklamání. Trápící se Mohelnice si první výhru sezony schovala do Jeseníku a zkušeným výkonem nás vyškolila. První prohra nás zároveň stala průběžné vedení v tabulce.

Kolo 7: ČECHOVICE – JESENÍK 1 : 0

Utkání prvního s druhým na hřišti nováčka z Prostějovska nám nevyšlo. V prvním poločase jsme měli dost šancí na zvládnutí těžkého duelu, prosadili se ale domácí, kteří po změně stran těsně vedení bez větších komplikací ubránili.

Kolo 8: JESENÍK – BRODEK u PŘEROVA 2 : 2

Lehkost a klid z úvodu sezony je pryč a na konci září se potýkáme s poklesem formy. V těžké bitvě s Brodkem je z toho alespoň bod, když jsme dvakrát vedli (Bříza, Kmínek) a soupeř vždy dokázal vyrovnat.

Kolo 15: LITOVEL – JESENÍK 2 : 0

Vložená středeční předehrávka posledního podzimního kola přinesla o státním svátku 28. září asi největší zklamání podzimu. Toto utkání jsme měli zvládnout, ale nepodařilo se.

Kolo 9: MEDLOV – JESENÍK 1 : 1

Vynikající výkon na hřišti druhého týmu tabulky a oboustranně velmi kvalitní fotbal přinesl spravedlivou dělbu bodů. Domácí vedli gólem z přímáků, ještě do přestávky Furik vyrovnal.

Kolo 10: JESENÍK – DOLANY 1 : 1

Herní projev mnohem lepší než v předchozích domácích zápasech, ale zase z toho nebyla výhra. V utkání Jeseník dominoval, ale shořel na koncovce, když z nepřeberného množství šancí proměnil jedinou Červeňák.

Kolo 11: LUTÍN – JESENÍK 0 : 5

Konečně“ V polovině října ukončujeme šestizápasovou šňůru bez vítězství a na hřišti beznadějně posledního Lutína si připisujeme nejvyšší podzimní výhru. Postarali se o ni Cundrla, Kysela, Bouchal, Červeňák a Krézek.

Kolo 12: JESENÍK – VELKÉ LOSINY 5 : 2

Směle se vracíme nahoru. Byl to Červeňákův zápas, když na začátku druhé půle dvěma brankami rozhodl vyrovnané a kvalitní utkání. Další trefy přidali Cundrla, Kysela a Furik.

Kolo 13: ZÁBŘEH – JESENÍK 2 : 3

Tak tohle bylo něco. Po dvaceti minutách prohráváme 0:2 a nevypadá to s námi dobře. V 61. ale Furik snižuje a závěrečný tlak přináší neskutečný obrat. V 85. Sytař vyrovnává a v 88. střídající Bříza vystřelil tříbodový zisk. Kaňkou na utkání je vyloučení Minky, který dostává pětizápasový trest a bude chybět i na začátku jara.

Kolo 14: JESENÍK – RAPOTÍN 4 : 2

Závěrečné domácí utkání na začátku listopadu nás nečekaně vrací do čela tabulky, protože nikomu se nevyhýbají výsledkové výkyvy. Skvělý výkon korunovaný brankami Planého, Červeňáka, Cundrly a Břízy byl hezkou rozlučkou s věrnými diváky.

Kolo 16: LIPOVÁ – JESENÍK 0 : 1

Z rozhodnutí svazu jedeme ještě předehrát první jarní kolo. V prostějovské mlze dává jediný gól zápasu už v 9. minutě Kysela, dalšími šancemi jsme pohrdli, ale body jedou na sever. Pět výher v řadě jsme naposledy měli před sedmi lety a díky tomu přezimujeme v čele tabulky.