Konice – Jeseník 2 : 6

Fotbalový kombajn ze severu dorazil na Prostějovsko a vyplenil vše, co mu stálo v cestě. Poločas snů s vedením 4:0 – a to jsme ještě zazdili další možnosti – rozhodl o třech bodech pro Jeseník a návratu na první flek krajské tabulky.

Mezi tyče se premiérově postavil Honza Vajda. Hned v první minutě při rozehrávce trefil dotírajícího soupeře, od něhož šel balon o centimetry vedle prázdné brány. To nám pěkně zatrnulo. Pak už ale devatenáctiletý navrátilec z akademie Sigmy chytal spolehlivě a Jeseník převzal otěže zápasu pevně do svých rukou: v 11. minutě Bříza vysunul Matěje Planého, který před odkrytou bránou našel bratra Samuela a nejmladší hráč týmu premiérovou trefou v sezoně otevřel. skóre. To narostlo do poločasu ještě o tři kousky do konické sítě. 20. minuta – Bříza zakončuje parádní sólo přes půlku hřiště střelou k tyči. 38. minuta – Cundrla prodloužil na Kyselu, který s přehledem zakončil. 45. minuta – já na bráchu, brácha na mě, aneb Planí podruhé: Samuel nachází Matěje, který uklízí balon k tyči.

Herní dominance Jeseníku nebyla tak přesvědčivá, šance měli i domácí. Ti ale naprosto propadli v obraně, kde si čtveřice Bříza, Kysela a bratři Planí chodila pro jedno zakončení za druhým. Konická stoperská dvojice neměla svůj den.

Druhý poločas skončil remízou 2:2. Jeseník kontroloval zápas a nehrnul se do útočných prostor s takovou vervou, jako v první části. Domácí nejprve snížili po standardce na 1:4 – trefil se Drešr. Potom Cundrla připravil šanci Macurovi, který akrobaticky zakončil popáté za záda domácího gólmana. Konice se v 83. minutě dočkala druhého úspěchu, když Bílý hlavou po centru zakončoval pod břevno. Poslední slovo ale měli hosté, když Cundrla svojí třetí asistencí našel střídajícího Michala Bráblíka a ten oslavil první soutěžní gól za Jeseník.

Z obávaného výjezdu se stal pohodový výlet, který nekazilo ani špatné počasí (zima, sychravo) a z něhož si vezeme důležité tři body. Remízy Čechovic a Brodku nás navíc vracejí do čela tabulky.

Branky: 61. Drešr, 83. Bílý – 11. Planý S., 20. Bříza, 38. Kysela, 45. Planý M., 67. Macura, 86. Bráblík Mich.

Sestava Jeseník: Vajda – Bráblík Mar., Macura, Janíček (69. Cekuras), Bouchal – Planý M., Cundrla, Krézek (69. Sytař), Planý S. (75. Planý D.) – Kysela (46. Bráblík Mich.), Bříza.