V neděli do Konice

NEDĚLE 2. 4. 2023 V 15:30 SOKOL KONICE – FK JESENÍK

Po domácím remízovém závěru s Kostelcem nás čeká výjezd na půdu dalšího nováčka do Konice.

Loňský vítěz I.A třídy byl po podzimu na 11.místě tabulky. Před týdnem vstoupil úspěšně do jarní části, když vyhrál v Želatovicích 3:2. Nesmírně cenný výsledek i předvedený výkon ukazují, že mužstvo z Konice je na jaro výborně připravené. Už vzájemný podzimní duel v Jeseníku ukázal, že nás čeká velmi kvalitní protivník.

Utkání Jeseník – Konice se na podzim hrálo nadvakrát. V prvním případě musel rozhodčí zápas předčasně ukončit kvůli nezpůsobilému trávníku po prudkém lijáku. V dohrávce se radoval Jeseník po výhře 2:1 gólem Pavla Kysely z poslední minuty.

Do Konice pojede v neděli tým trenéra Libora Slámy bez Alfréda Červeňáka, který doléčuje svalové zranění z přípravy a příští týden už by se snad mohl zapojit do tréninků. Chybět bude stále i Jan Minka, kterému zbývá odpykat si ještě dvě utkání z pětizápasového trestu po vyloučení v Zábřehu. Náš klub tento týden podal žádost o prominutí nebo podmínečné odložení zbytku trestu, což bylo disciplinární komisí svazu zamítnuto.

Třetí absencí pro nedělní utkání je stoper Honza Zrník, který v prvním střetnutí s Kostelcem utrpěl zlomeninu ruky a bude chybět několik týdnů.

S mužstvem už v pátek trénoval brankář Honza Vajda z dorostu Sigmy Olomouc, který se připojil do jesenického kádru dva dny před uzavřením přestupního období a pro nedělní utkání bude k dispozici. Po dohodě se Zlatými Horami došlo k prodloužení hostování mladého obránce Karla Tulise, který tak i v jarní sezoně bude pomáhat zlatohorskému celku se záchranou I.B třídy. Další mladý hráč našeho klubu Samuel Planý, který je poslední rokem v dorostu, bude k dispozici oběma týmům. V sobotu odehraje poločas v domácím utkání dorostu s Černovírem a v neděli bude součástí kádru pro utkání v Konici.

Klubový autobus je k dispozici i pro příznivce mužstva a odjíždí do Konice v neděli ve 12:00.