Bohuňovice – Jeseník 0:1

Také druhý jarní výjezd nám přinesl plný počet bodů a zároveň návrat do čela tabulky soutěže. V Bohuňovicích to byla spíš bitva než fotbal a na rozbahněném terénu Jeseník vyválčil nejtěsnější vítězství.

Před utkáním:
Jeseník si dal o předchozím víkendu nucenou pauze poté, co bylo domácí utkání s Želatovicemi odloženo kvůli nezpůsobilému terénu. Do ideálu daleko mělo i hřiště v Bohuňovicích a nedal se čekat kombinační fotbal, ale spíš nákopy, souboje a fyzicky náročný boj o každý metr hřiště. Do utkání jsme šli bez zraněných Kysely, Zrníka a D.Planého, cestovat nemohl ani Cekuras a poslední zápas ze svého trestu si odpykával Minka. Naopak potěšitelnou zprávou byl návrat Furika a Červeňáka, dvou hráčů do ofenzivy po zranění, kteří oba usedli mezi náhradníky. Bohuňovice v prvním jarním kole zvítězily na hřišti posledního Lutína, pak podlehly doma Želatovicím a naposledy před týdnem remizovaly ve Velkých Losinách. 

Průběh 1. poločasu:

Domácí začali aktivně a v úvodních dvou minutách šli dvakrát do zakončení. Pak už ale převzal režii nad utkáním Jeseník, který aktivním dravým přístupem a dobrým pohybem získával převahu. Z ní pramenilo několik nadějných střel z dálky a ve 24. minutě tutovka na kopačce Břízy, který zblízka přestřelil. Ve 34. minutě si navedl míč na střelu Matěj Planý a jeho pokus gólman Telíšek bravurně vyrazil na roh. Z vedoucího gólu se hosté radovali ve 41. minutě zásluhou Krézka a zaslouženě šli do kabin s jednogólovým náskokem.

Branka:

41. minuta – Bříza se u postranní čáry elegantně zbavil soupeře, pronikl do pokutového území a zpětnou přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Krézka, který bez přípravy pálil na bránu a balon s pomocí teče jednoho z domácích hráčů zapadl do sítě.

Průběh 2. poločasu:

Trápení, boj, dřina. Fotbal se vytratil a Jeseník do posledních chvil zuby nehty bránil těsné vedení. Domácí si sice vyloženou gólovou šanci nepřipravili, ale dali nám pořádně zabrat a neustále vyvíjeli tlak na defenzivu. Hráčům na těžkém terénu rychle ubývaly síly a druhý poločas přinesl jen pramálo fotbalových momentů. V 67. minutě nastoupil z lavičky střídající Červeňák, který se po více než měsíci vrátil po zranění stehenního svalu. Po dvou minutách pobytu na hřišti odkulhal s obnoveným zraněním a nastoupit musel ne zcela doléčený Furik. V poslední minutě dostal Cundrla úder loktem, za což domácí Veselský uviděl červenou kartu.

Hodnocení: Tři body jsme si jednoznačně zasloužili za výkon v prvním poločase. Ten druhý byla jen dřina, boj a údržba těsného vedení. Povedlo se a Jeseník je zpátky v čele soutěže.

Branka: 41. Krézek

Sestava: Vajda – Bráblík Martin, Macura, Janíček, Bouchal – Bráblík Mich. (46. Kmínek), Cundrla, Krézek (67. Sytař), Planý M. – Planý S., Bříza (67. Červeňák)