Dorostenci nestačili na Krnov

K dalšímu utkání moravskoslezské divize staršího dorostu U-19 přijel do Jeseníku Krnov, patřící letos do špičky soutěže. Naši dorostenci po dvou prohrách ze hřišť soupeřů chtěli navázat na zatím poslední úspěch z domácího hřiště, kdy porazili vedoucí Uničov a těšili se na dalšího soupeře z první trojky.

Bohužel jak výsledek, tak i předvedená hra zůstaly daleko za očekáváním. Na nevydařené utkání budou chtít všichni rychle zapomenout. Krnov měl od počátku převahu, kterou po několika spálených šancích přetavil v úvodní branku po patnácti minutách – rohový kop proletěl napříč brankovištěm až na zadní tyč, kdy čekali dva osamocení hráči Krnova a zakončení do odkryté brány bylo snadné. Už za pět minut ale Jeseník vyrovnal: nečekaná střela Petra Filipa skrytá za obráncem skončila přesně v horním rohu branky. Jenže to byl snad jediný světlejší moment v jesenické hře za celé utkání. Krnov ještě do přestávky vrátil vedení na svoji stranu, když brankář Vavrač centrovaný míč vyrazil před sebe a znovu neobsazený útočník dorážel – 2:1.

Po změně stran Jeseník ve snaze o vyrovnání otevřel obranu, ale hra byla rozháraná a plná nepřesností. Když to domácí hráči zkusili individuálně, narazili na koncentrovanou a pevnou krnovskou obranu. Navíc dva nebezpečné protiútoky do rozhozené jesenické defenzivy skončily dalšími góly a domácí tým prohrál vysoko – 1:4. Je nutné přiznat, že za předvedenou hru si tým lepší výsledek nezasloužil – soupeř byl velmi kvalitní a předčil domácí hráče ve všech směrech.

Po utkání proběhla hráčská schůze s vedením klubu. Dorostencům byl představen nový trenér pro příští sezonu Richard Zrník. Všichni přítomní hráči, kteří splňují dorostenecký věk, potvrdili, že chtějí pokračovat v příští sezoně a klub s nimi může počítat. FK Jeseník podá přihlášku do Moravskoslezské divize a bude intenzivně řešit situaci v mladším dorostu, kde je nejen problém s naplněním hráčského kádru, ale stále není jasné, kdo bude U-17 v příští sezoně trénovat.