V sobotu do Leštiny

Naše mužstvo v sobotu jede do Leštiny k osmému kolu podzimní sezony. Na jaře jsme tohoto soupeře porazili na domácím hřišti 1:0, ale všechny jesenické fandy ve vzpomínkách straší předchozí vzájemné zápasy v kalendářním roce 2013, v nichž Jeseník utrpěl nejvyšší prohry v éře I.A třídy (na jaře 2013 domácí porážka 2:6, před rokem v Leštině 1:6)

Ale jak říká trenér Petr Ševčík, mužstvo na tyto výsledky nijak nehledí, tady nejde o žádnou odplatu a hráči v kabině to neřeší. Je to úplně jiný tým, který se jede do Leštiny poprat o osmé vítězství v řadě. „Bude to nejtěžší zápas. V tabulce jsou dole, ale podle mě tam nepatří,“ míní o soupeři trenér jesenického týmu.

Leština byla už před sezonou brána jako jeden z možných spolufavoritů soutěže, který prožene Jeseník v boji o postup. Překvapivě se však trápí momentálně až na 10.místě tabulky, byť třeba naposledy porazila na domácím hřišti Loštice suverénně 5:1. Zatímco o jesenické kvalitě není třeba pochybovat, forma Leštiny je velmi nečitelná – tento tým od druhého kola zodpovědně střídá bilanci stoprocentní úspěšnosti na domácím hřišti s nulovým bodovým ziskem ze hřišť soupeřů.

Co je nového v našem týmu: lehčí virózu prodělal David Macura, ale dnes již trénoval. Nachlazení nepustilo k poslednímu tréninku Broňu Mlynáře. Oba hráči by však měli být v sobotu k dispozici. Naplno již trénují Jan Minka i Patrik Plhák. Kromě dlouhodobě zraněného Martina Furika má tedy trenér Ševčík k dispozici kompletní kádr.

Utkání Leština – Jeseník se hraje v sobotu 27.9. od 16 hodin.