Co je nového

Poslední novinky v FK Jeseník

  • V sobotu 27.12. se na jesenické „umělce“ konal další ročník tradičního a dnes již legendárního turnaje Bečka cup, v němž se potkávají současní a bývalí hráči i příznivci jesenického fotbalu. Výsledky nejsou podstatné, podstatné je, že všichni zúčastnění přežili. Fotogalerie zde. (by oskarphoto)…
  • V pondělí 29.12. zasedal naposledy v tomto roce výkonný výbor FK Jeseník. Předseda klubu Tomáš Bříza zhodnotil uplynulý rok jako úspěšný a nařídil, aby příští rok byl ještě lepší, nebo alespoň stejně dobrý.
  • Na posledním zasedání výboru měli zúčastnění za úkol uhádnout z hlavy celkový počet branek, které nastřílela všechna jesenická mužstva v mistrovských a pohárových utkáních podzimní sezony. Jistě není překvapením, že nejblíže ke správnému počtu 445 gólů byl předseda Bříza. Ne nadarmo je předsedou. Za peněžitou výhru poté pohostil zbývající členy výboru, které tím utvrdil ve všeobecném mínění, že je to muž na svém místě.
  • Vedení klubu na zmiňované schůzi diskutovalo také o nelichotivé situaci Tomáše Rosického v Arsenalu. Jelikož se sekretář dobře zná s agentem Paskou, padl návrh, aby vyvolal v lednovém přestupním období jednání o případném příchodu Rosického do Jeseníku, což vedení klubu po delší diskuzi odsouhlasilo. Ota Kroš navrhl jako podmínku angažování, že Rosický vezme jako vedlejšák trénování některé mládežnické kategorie. Hlavní slovo však bude mít trenér Ševčík, který zváží, zda se mu tento hráč typologicky hodí do koncepce.
  • Na Silvestra dopoledne se konala na stadionu také již tradiční akce: Silvestrovské derby mladších žáků U-13 proti jejich tatínkům. Kvalitní utkání skončilo až po dlouhých a vášnivých diskuzích nerozhodně 8:8. Tatínkovskou sestavu posílily dvě výrazné osobnosti – trenéři přípravek pan Vyvážil a pan Salva. Druhý jmenovaný byl nejlepším nahrávačem týmu a jeho pohyb před brankou připomínal fotbalové Labutí jezero. Nejlepším hráčem tatínkovského mužstva však byl pan Bouchal, který ukázal na pravém beku neuvěřitelný výkon a zastínil i mnohem věhlasnější jména. Nejlepším střelcem týmu byl samozřejmě pan Tulis, který dal čtyři nádherné branky a svojí hrou přiváděl mladší žáky jen k bezradnému kroucení hlavou. Poslední akce utkání v posledních vteřinách přinesla životní sprint pana Bučka a jeho nezištný centr na pana Salvu, který před brankou prosadil kila a dal zcela regulérní gól. Ten však nepochopitelně nebyl uznán a znovu se ukázalo, jak fotbal umí být nespravedlivý. Na penalty vyhráli zaslouženě mladší žáci, protože pan Malysa v brance tatínků je sice fenomenální gólman, což v tomto utkání znovu dokázal, ale pokutové kopy nikdy nebyly jeho doménou a navíc branku U-13 hájil jeho syn, který ho v této disciplíně jednoznačně zastiňuje.