Muž zápasu: Lukáš Woitek

…. a nejen to. Na rozlučkovém večírku byl v hlasování zvolen svými spoluhráči Králem sezony. Se sedmadvaceti brankami nejlepší střelec mužstva i celé soutěže. Autor hattricku do sítě Bělkovic a po zásluze Hráč postupové sezony v FK Jeseník: Lukáš Woitek.

V posledním utkání sezony jste porazili Bělkovice 8:1. Co říkáš na jesenický výkon?

Šli jsme do utkání s tím, že si chceme užít domácí tečku, bylo to uvolněné, protože už jsme to měli v kapse, ale zároveň jsme byli dobře namotivovaní, protože Bělkovicím jsme měli co vracet z podzimu. Myslím, že jsme to zvládli velmi dobře, výkonem i po taktické stránce.

Dal jsi tři góly, ale mohlo jich být i víc…

To je pravda, měl jsem tam šance na další tři, čtyři branky. Ale nemůžu chtít všechno. Řekl bych, že se nám to všem docela povedlo.

Jak se ti líbily postupové oslavy?

Bylo to nádherné. Většina z nás tohle nikdy nezažila a užili jsme si to maximálně.

Na rozlučce tě spoluhráči zvolili Králem sezony. Co tomu říkáš?

Velmi si toho vážím, byla to pro mě sladká tečka za sezonou. Myslím, že mě volili asi hlavně kvůli těm gólům.

Tři dny před Bělkovicemi jste prohráli finále krajského poháru. Byl zápas s Ústím měřítkem toho, co váš čeká v přeboru?

Určitě bylo poznat, že soupeř je někDSC_0346de jinde než ti, se kterými jsme se utkávali v I.A třídě. Výborně bránili, měli rychlý přechod do útoku. Asi budou patřit k tomu lepšímu vkraji. A takových tam bude víc. Ukázalo nám to, že máme na čem pracovat, a to i co se týká taktiky. Musíme se dobře připravit.

Zase se kolem tvé osoby objevují různé informace o tvém možném odchodu z Jeseníku do vyšší soutěže. Takže jak to s tebou bude?

Odpovím stejně, jako v našem podzimním rozhovoru, že momentálně nevím. Nějaké kontakty proběhly, ale zatím není o čem mluvit. Uvidíme, co bude…