Želatovice – Jeseník 2 : 2

Druhé vystoupení našeho mužstva v krajském přeboru se nevyvíjelo špatně. V Želatovicích Jeseník dvakrát vedl, domácím se ale vždy podařilo vyrovnat.Hned na úvod si přiznejme, že svěřencům trenéra Ševčíka se nepodařilo navázat na téměř bezchybný výkon proti Medlovu. Byl to typický venkovní zápas, plný nervozity, nepřesných přihrávek a upachtěného boje o každý míč. Když to nešlo kombinačně, zkoušeli to hráči individuálně, aby zjistili, že takhle to taky nepůjde. Celkově zápas nepřinesl žádný oslnivý fotbal a z jesenického pohledu ukázal až příliš mnoho chyb v obranné činnosti.

A přesto mohl a měl Jeseník v Želatovicích urvat všechny body. Soupeř sice déle držel míč a dá se říci, že měl chvílemi územní převahu, rozhodně ale byl k překonání a nezaskočil nás žádným precizním herním pojetím.

Už v 7.minutě jsme se radovali: Mlynář vyčaroval krásný oblouček za obranu, kam naběhl Bříza a nekompromisní střelou po zemi překonal brankáře Bělíka. Ten v prvním poločase rozhodně nepůsobil jistým dojmem, na rozdíl od Vrány, který se v 11.minutě vytasil s parádním zákrokem proti nebezpečné střele domácího Calábka. O chvíli později přišlo další varování v podobě Jemelkovy rány těsně vedle. Ve 33.minutě jesenická obrana znovu nezachytila přímočarou domácí akci a Vrána se proti Němcovi opět vyznamenal. O chvíli později už ale kapituloval, když domácí zaútočili po levém křídle, přihrávka našla do šestnáctky nabíhajícího Němce, a ten už se tentokrát nemýlil – 1:1.

Ještě do přestávky Jeseník vrátil vedení na svou stranu: Minka našel na křídle Marcinova, ten se kličkou zbavil protivníka, přihrál Plhákovi, který z hranice pokutového území vystřelil – brankář Bělík sice jeho ránu ztlumil, ale míč se přesto pomalu došoural k tyči – 1:2!

Do druhého poločasu vstupoval Jeseník dát zápasu gólovou pojistku a rozhodnout o třech bodech. Byli to však domácí, kdo od první minuty diktovali tempo a hrozili zejména ze standardních situací. Hosté se dopředu dostávali rychlými brejky, které ale hráči řešili složitými přihrávkami nebo sólovými průniky, které k ničemu nevedly. V 65.minutě dostal krásnou přihrávku do běhu Marcinov a svoji první šanci neproměnil. V 68.minutě přišla další standardka domácích, při dlouhém nákopu hosté špatně reagovali na náběh protihráčů a úplně volný Němec hlavou vyrovnal. Už za další dvě minuty musel Vrána likvidovat další nebezpečnou střelu a udržel tak jesenické naděje ve hře. Na druhé straně měl další příležitost Marcinov, ocitl se sám před brankářem a v těžké pozici trefil jeho nohy. V závěru zápasu se zrodily spíše náznaky šancí před oběma brankami. Ani jeden z týmů se nesmířil s remízou a tak se hrál otevřený fotbal do poslední minuty.

V 89. založil Jeseník další protiútok, ale nákop na sprintujícího Marcinova zastavil praporek asistenta rozhodčího. Jeho verdikt komentoval Jan Minka pokřikem „máváš to jak na vlakáči“, načež si asistent nechal přivolat hlavního rozhodčího a upozornil ho na nevhodné chování hostujícího hráče číslo 7. A jelikož Minka už měl žlutou kartu z prvního poločasu, následovalo po druhé žluté vyloučení. Domácí přesilovka netrvala ani minutu a rozhodčí ukončil zápas s remízovým výsledkem.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Keltner (85. Novák), Karakasidis, Macura, Vavrač – Marcinov, Minka, Mlynář, Woitek – Plhák (74. Hanzlík), Bříza (88. Chromek).