Generálka na výbornou

FK KRNOV – FK JESENÍK 0 : 5 (0:1)

Závěrečné utkání přípravného období Jeseník zvládl fantasticky a hlásí: jsme připraveni! Divizní Krnov doma utrpěl ostudný debakl.

Průběh prvního poločasu ani náznakem nesignalizoval, že by zápas mohl mít tak jednoznačný výsledek. Domácí byli v prvním poločase nebezpečnější, lépe se pohybovali a měli územní převahu, ze které vytěžili množství gólových šancí. Narazili ovšem na skvěle chytajícího Pastuchu. Jeseník hrozil převážně z rychlých protiútoků a jeden z nich se gólově vydařil už v 10.minutě: Bříza hlavou prodloužil nákop, Navrátil utekl a předložil přihrávku Plhákovi, který se nemýlil.

Herně rozpačitý první poločas vystřídala vynikající druhá půle. Krnov totálně odpadl a nestíhal zachytávat rychlé útočné výpady hostujícího týmu. Brzy po přestávce se podruhé mezi střelce zapsal Plhák, který tentokrát těžil z Mlynářovy přihrávky. V 65.minutě už to bylo 0:3. Bříza utekl po křídle, Woitek sklepl centrovaný míč na Furika, a ten se nemýlil. V 71.minutě si Woitek připsal další asistenci a mezi střelce se zapsal Bříza. Domácí dvakrát zahrozili před Vránovou brankou, ale jinak byla jejich hra v druhém poločase velkým zklamáním. Nakonec si odevzdaný Krnov odnášel ze hřiště pětibrankový debakl, protože v úplném závěru byl v pokutovém území faulován Navrátil a penaltu proměnil Woitek.

Za týden čeká Jeseník první jarní mistrák na hřišti „béčka“ HFK Olomouc. Trenér Petr Ševčík bude čekat, zda se dají zdravotně do pořádku zranění Kysela, Minka, Keltner a Daniel, kteří by měli od úterý začít trénovat. V jarní premiéře bude scházet distancovaný Woitek.

Sestava: Pastucha (46. Vrána) – Novák, Macura, Karakasidis, Vavrač – Plhák, Hanzlík, Mlynář, Nepožitek – Bříza, Navrátil. Střídali: Woitek, Furik.