JESENÍK – CHVÁLKOVICE 4:0

Naše mužstvo zvládlo první domácí utkání druhé části sezony a po dvou jarních kolech máme plný počet bodů, čisté konto a stále pětibodový náskok v čele krajské tabulky.

FOTOGALERIE

Jakoby na mužstvo dolehla nervozita z domácího vstupu do jarní sezony, v úvodní půlhodině se tým nemohl dostat ke své kombinační hře a pozorného soupeře ničím nepřekvapil. Uklidnění do hry přinesla až úvodní branka ve 35.minutě. Ještě předtím měli šance Bříza (dobře se uvolnil, ale v dobré pozici nastřelil gólmana) a kapitán Mlynář, který se dostal k odraženému balonu a z úhlu minul branku. Ujala se až akce z pravé strany, kdy Hanzlík vysunul na křídle Nováka, ten přízemním centrem našel prostor v pokutovém území, kam si naběhl Navrátil a z první poslal míč k tyči – 1:0. O tři minuty později Bříza chytře zatáhl balon do šestnáctky, uvolnil Navrátila a ten se podruhé v zápase a potřetí v jarní sezoně prosadil. Jeseník šel do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Po změně stran předvedli domácí lepší fotbal a snaživého soupeře dorazili dalšími góly. Mohlo jich být i víc, a to na obou stranách. Při výborné střele hostujícího Tomana se parádním zákrokem zaskvěl náš brankář Pastucha, který si poradil i s přímým kopem Štrbíka, osmatřicetiletého bývalé hráče olomoucké Sigmy, který odkopal několik prvoligových sezón.

V 61. minutě předvedl Jeseník krásnou akci, když Plhák poslal do běhu Navrátila, ten se kličkou zbavil obránce a střela z úhlu těsně míjela vzdálenější tyč. Už téměř ztracený balon ještě stihl vybojovat na čáře Hanzlík a prudkým nákopem trefil chválkovického obránce Beneše, od něhož se míč odrazil do sítě. Vlastní gól definitivně zlomil odpor hostí, kteří si už ve zbytku utkání nic nevytvořili a naopak čelili rostoucímu náporu domácích. Ti udeřili ještě jednou: Vavrač vyslal opět Navrátila, ten se kličkou zbavil brankáře, který ho rukama podrazil a nebylo co řešit: červená karta a penalta. K té se postavil tradiční exekutor Mlynář a náhradní gólman Václavík neměl nárok.

Navrátil pak šel vstříc hattricku, pěkný individuální průnik ale zakončil jen do tyče. Velké šance měli i Bříza či Hanzlík, skóre už se však neměnilo. Jeseník v početní převaze kontroloval hru a bezpečně si zajistil povinné domácí body.

Trenér Petr Ševčík: „Utkání se mi moc nelíbilo, z naší strany to bylo zpočátku hodně křečovité, zbytečně jsme se honili a chyběla nám trpělivost. Soupeř hrál nakopávané balony, se kterými jsme si poradili, snažili se nás napadat už u naší šestnáctky. S prvním gólem jsme se uklidnili.“

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák (79. Keltner), Karakasidis, Macura, Vavrač – Woitek (68. Kysela), Hanzlík, Mlynář, Plhák (73. Nepožitek) – Navrátil, Bříza. Žlutá karta: 78. Kysela. Branky: 35. a 38. Navrátil, 61. vlastní gól, 72. Mlynář (pen.). Diváci: 230.