Jeseník – Velké Losiny 2:1

Těžký domácí zápas a důležité tři body doslova vydřeli jeseničtí fotbalisté proti Velkým Losinám. Nadějný dvoubrankový náskok zkomplikoval soupeřův kontaktní gól a na konci jsme se strachovali o vítězství.

FOTOGALERIE

Jeseník se v prvním poločase snažil tvořit hru, jak je jeho dobrým zvykem v každém domácím utkání. Hosté pozorně bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům. První obrovskou šanci spálili domácí v 19.minutě, kdy Mlynář nachystal akci pro Navrátila, ten z úhlu trefil tyč a Woitkovu dorážku zblokovali obránci. Z následného rohového kopu znovu Woitek hlavičkou na zadní tyči vyzval ke skvělému zákroku brankáře Hatalu. Skóre otevřel ve 25.minutě Navrátil, ale hlavní podíl na gólu měl Plhák, který z hranice šestnáctky vystřelil a Hatalou vyražený balon doklepával z blízka do prázdné brány nejlepší jarní střelec mužstva. Hosté vehementně protestovali, asistent rozhodčího si ovšem byl naprosto jistý, že z jeho pohledu v době střely Navrátil v ofsajdu nebyl.

Hosté zahrozili ve 27.minutě, kdy Pastucha likvidoval nebezpečnou střelu Smrže a následný druhý pokus Hegnerovi nesedl. Další střelecký pokus měl z dálky Kováč a mířil nad a poslední losinskou příležitost k vyrovnání znovu zmařil Pastucha, když v závěru poločasu chytil u tyče Tejklovu přízemní střelu.

Do druhého poločasu dělal trenér Ševčík jednu změnu, když nedoléčeného Hanzlíka nahradil Nepožitkem. Ten hned připravil šanci Novákovi, ale nic z toho nebylo. V 60. minutě už se domácí mohli radovat: Macurův nákop za obranu dosprintoval Woitek, obešel brankáře i jednoho z obránců a zakončoval do prázdné branky. Dvoubrankové vedení možná až příliš ukonejšilo domácí tým, který v posledních dvaceti minutách přenechal veškerou aktivitu soupeři a soustředil se na bránění. V 76.minutě zahrávaly Losiny přímý kop ze strany, rozehráli zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky, kde napřáhl volný Šinogl a balon – možná tečovaný někým v chumlu malého vápna – zaplul k tyči. Kontaktní gól hosty vybičoval k ještě větší aktivitě a Pastucha vytáhl další dva výborné zákroky, aby zachránil tři body pro Jeseník. Ty mohli pojistit po brejku Mlynář s Macurou v 81.minutě, kdy prvně jmenovaný přihrával a Macura v gólové šanci tlačil míč na bližší tyči, u které opět čaroval Hatala. Závěrečné minuty dohrál Jeseník pod tlakem a ubránil vítězství.

Velké Losiny od začátku dokazovaly, že do Jeseníku nepřijeli žádní fotbaloví pitomci, ale naopak vyspělý a chytrý mančaft. „Hráli dobře, je to zkušené mužstvo, takticky na výši a je vidět, že už mají něco odehráno,“ řekl na adresu soupeře jesenický trenér Petr Ševčík. Zároveň pochválil své hráče za bojovnost a maximální nasazení. „Ale závěr jsme trochu nezvládali, zbytečně jsme se dostali do komplikací,“ uvedl k poslední fázi zápasu, v níž Jeseník urputně bránil a těsný náskok.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Macura, Vavrač (63. Keltner) – Karakasidis – Hanzlík (46. Nepožitek), Mlynář, Plhák – Woitek, Bříza (72. Daniel), Navrátil. Žluté karty: Woitek, Macura, Mlynář, Navrátil, Keltner, Plhák – Tejkl, Smrž, Gargulák. Branky: 25. Navrátil, 60. Woitek – 76. Šinogl. Diváci: 205.