Jeseník – Šumperk 0 : 2

Každá prohra je poloviční vítězství, pokud se z boje poučíš, řekl někdo. A trenér Ševčík řekl: „Jsem maximálně spokojený, hráči si sáhli na dno. Takový zápas jsme nehráli celé roky.“

FOTOGALERIEJeseník se konfrontoval s divizní kvalitou. Nedopadlo to dobře, ale také to nebylo žádné fiasko. Soupeř nám ukázal, co čeká nováčka v divizi. Všechno je rychlejší, agresivnější, minimum času na správné rozhodnutí, maximální nasazení po celých devadesát minut a kdo nemá naběháno, ten je bez šance. Vítejme o patro výš.

Pro mužstvo to byla ideální zkouška dva týdny před startem sezony. Jeseník, na rozdíl o Šumperka, do ní půjde s cílem udržet se v divizi.

Utkání nakonec rozhodly standardní situace. V 9.minutě volný Nimrichtr naskočil na centr a hlavou překonal Pastuchu. Druhý gól padl čtyři minuty před koncem po rohovém kopu a střele obránce Jindry. Šumperk byl lepší, sehranější a vítězství si zasloužil. Za stavu 1:0 nastřelil tyč, další dvě gólové šance chytil Pastucha.

Domácí hráči absolvovali úplně jiný zápas, než na jaké jsme byli poslední dvě sezony zvyklí. Více v defenzivě, více běhání bez balonu, minimum střeleckých možností. Na začátku, ještě za stavu 0:0, připravil dobrou situaci průnikem po levém křídle Vavrač, ale jeho zpětná přihrávka k zakončení spoluhráčů nevedla. Po půlhodině napřáhl z dálky Mlynář a jeho rána těsně minula břevno. Nejblíž byl Jeseník k vyrovnání na začátku druhé půle. Bříza se kličkou zbavil obránce a vypálil v gólové šanci mimo tyče. Pak předvedl obří výskok Woitek a s jeho hlavičkou si gólman Kreizl také poradil. Když pak ani Břízova střela hlavou nenašla správný směr, začalo se schylovat k bezbrankovému rozuzlení na straně domácích. A soutěžní zápas bez vstřeleného gólu na domácím hřišti Jeseník nezažil přes pět let. Nezvrátil to ani příchod Minky, který hned po nástupu na hřiště a Kyselově individuální akci zakončoval přízemní střelou do chumlu obránců před brankou.

Šumperk si odvezl výhru a postup do prvního kola, ve kterém přivítá příští týden soupeře ze třetí ligy Mohelnici.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Keltner, Macura, Vavrač (87. Daniel) – Kysela, Mlynář, Plhák, Woitek – Furik (84. Mráz), Bříza (77. Minka). Diváci: 215. Žluté karty Jeseník: Pastucha.