Jeseník – Ústí n.O. 2 : 2

Poslední přípravné utkání před startem nové sezony, do které vstoupí Jeseník coby divizní nováček, skončilo na domácím hřišti bez vítěze.

FOTOGALERIE

Za Jeseník se střelecky prosadil také Petr Navrátil, který se v týdnu nedohodl na podmínkách v třetiligovém Hlučíně a vrátil se do přípravy jesenického týmu. O jeho případném přestupu do Jeseníku se má rozhodnout v nejbližších dnech.

Domácí mužstvo prošlo další zatěžkávací zkouškou proti soupeři divizní úrovně a herně i výsledkově obstálo mnohem lépe než před týdnem proti Šumperku. Jeseník byl aktivní a před soupeřovou brankou mnohem nebezpečnější, do šaten se ale šlo o poločase za jednobrankového vedení hostů, kteří tři minuty před přestávkou nechytatelnou střelou k tyči otevřeli skóre. Domácí tým střílel častěji, ale méně přesně: Novák trefil břevno, dvě Furikovy rány vytlačil nad břevno brankář.

Do druhé půle vstoupil Jeseník ještě útočněji a po faulu na pronikajícího Woitka proměnil Navrátil pokutový kop. Stejný hráč měl další dvě gólové šance, ale neuspěl. Hosté byli nebezpeční z rychlých protiútoků, při nichž se několikrát vyznamenal Vrána. Ale v 70.minutě domácí podruhé inkasovali, když se Keltner nedohodl s vybíhajícím Vránou a hrubou chybu hosté potrestali laciným gólem do prázdné branky. Vyrovnání na konečných 2:2 padlo deset minut před koncem: Karakasidis poslal vysoký nákop přímo na branku, naskakující Kysela možná jemně tečoval a ústecký brankář neudržel míč v rukavicích.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Novák (46. Keltner), Karakasidis, Macura, Vavrač (80. Daniel) – Woitek, Mlynář, Hanzlík (46. Minka), Plhák (75. Hanzlík), Kysela (75. Furik) – Furik (46. Navrátil).