Ohlédnutí za víkendem

Naši žáci nadále procházejí jarní sezonou bez ztráty bodu. Přes prohru v Mikulovicích zůstává i naše starší přípravka v čele okresního přeboru. Starší dorostenci sehráli solidní zápas s Hlučínem, ale opět bez bodového zisku. Nabízíme kompletní přehled, jak si vedla naše mužstva v uplynulých dnech.

MUŽI
Jeseník – Ústí 1 : 2 (0:2)
Nováček a vedoucí celek divize vyhrál v Jeseníku a naše mužstvo tak nadále zůstává v pásmu ohrožení na 12. místě. V prvním poločase domácí dvakrát inkasovali a přes velmi dobrý výkon v druhé půli jsme se zmohli pouze na jednu odpověď. Navíc byl opět vyloučen Minka, kterého čeká další disciplinární řízení.
Branky: 59. Vavrač – 10. Orava, 41. Zagol.
Sestava: Červenka – Vavrač, Keltner, Karakasidis, Andrušík – Kysela (87. Mlynář), Mráz, Macura, Minka, Plhák (85. Marcinov) – Bříza (87. Řezníček).

STARŠÍ DOROST U-19
Jeseník – Hlučín B 2 : 4 (0:2)
Starší dorostenci pokračují v divizním trápení zapříčiněném velkou marodkou. Do sestavy se po delší době vrátil Matěj Planý, který se ve 28. minutě znovu zranil. Na hřišti tak zůstali v jesenickém dresu jen 4 hráči věkem odpovídající této kategorii. Solidní výkon našeho týmu v druhém poločase zdramatizoval zápas, ale v poslední minutě si hosté z penalty pojistili vítězství.
Branky:
Prachař, Krézek.
Sestava: 
Balčirák – Vícha, Kozub, Tulis, Bouchal – Sekanina, Prachař, Horák, Kmínek P., Krézek T. – Planý M. (28. Daniel).

MLADŠÍ DOROST U-17
Jeseník – Hlučín B 0 : 7 (0:5)
Nejlepší celek jarní části sezony nás nijak nešetřil. Unavení domácí hráči, z nichž většina měla v nohách již zápas staršího dorostu, se nezmohli na odpor a nebýt výpomoci střídajících starších žáků, utkání by se zřejmě ani nedohrálo.
Sestava: Bašný – Daniel (32. Kmínek F.), Kozub, Kmínek P., Bouchal (50. Vajda) – Marek, Horák (44. Cundrla), Sekanina (18. Sytař M.), Krézek D. – Janoš, Tulis (18. Červeňák).

STARŠÍ ŽÁCI U-15
Jeseník – Černovír 4 : 3 (1:2)
Střet dvou nejlepších týmů krajského přeboru přinesl vynikající fotbal, ve kterém Jeseník otočil nepříznivý vývoj a těsným vítězstvím si vylepšil vedoucí pozici v soutěži.
Branky:
 Planý, Latzel, Malysa, Kubánek. Sestava: Kružík – Kmínek F., Sytař M., Latzel, Vajda – Planý Sam., Kubánek, Dřímal, Krézek D. – Červeňák, Sroka. Střídali: Plšek, Polčák, Malysa.

Olšany – Jeseník 0 : 5 (0:4)
V úterý 8.5. se dohrávalo odložené utkání prvního kola v Olšanech a Jeseník potvrdil roli favorita.
Branky: Malysa, Kmínek F., Kubánek, Latzel, Planý Sam. Sestava: Kružík – Bartoš, Sytař M., Latzel, Plšek, Kubánek, Krézek D. Planý Sam., Malysa, Dřímal, Kmínek F., Polčák, Pudil M., Pudil A.

MLADŠÍ ŽÁCI U-13
Jeseník – Černovír 5 : 1 (3:0)
Nejlepší tým krajského přeboru si doma poradil s Černovírem. Branky: Pudil M. 3, Pudil A., Planý Seb. Sestava: Zdražil – Ondrejkovič, Formánek, Glac, Hlobil, Marinka, Pudil A., Pudil M., Špelda, Sytař, Planý Seb., Sroka, Moravec, Polčák, Černý.

Olšany – Jeseník 1 : 4 (0:1)
Patrně nejlepším výkonem jarní sezony zvládli mladší žáci i úterní dohrávku v Olšanech. Bojovností a nasazením hosté předčili soupeře, který je na čtvrtém místě tabulky.
Branky: Pudil A. 2, Pudil M., Ondrejkovič. Sestava: Zdražil – Glac, Hlobil, Pudil A., Pudil M., Marinka, Ondrejkovič, Polčák, Formánek, Špelda, Sytař J.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA U-11
Mikulovice – Jeseník 4 : 3 (4:1)
V okresním přeboru starších benjamínků se první Jeseník představil na hřišti druhých Mikulovic a hrál se vyrovnaný a dramatický zápas. Zlomový byl závěr prvního poločasu, kdy rychlými brankami získali domácí rozhodující náskok.
Branky: Sláma 2, Hanúsek, Látal – Bernatík 2, Kasal. Sestava: Sytař J. – Juhaňák, Plšek J., Galík, Ress, Bernatík, Jarušek, Kibier, Žitňanský, Planý Seb., Kasal, Plachetka.

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA U-9
Řetězárna – Jeseník 9 : 9, na penalty 3:1
Jeseník – Javorník 14 : 2
Další miniturnaj okresního přeboru se hrál v České Vsi.
Sestava: Hlobil, Kanalík, Trochta, Svoboda, Pavlíček, Sroka, Halíček, Pleva, Zatloukal, Koudelka, Gajdoš, Plachetka, Dostál, Chromík, Sedláček, Buryánek, Stiak.