Ve středu dohrávka s Hranicemi

Výhrou nad Hranicemi můžeme rázným krokem přeskočit tenkou hranici záchrany. Neúspěch nás vrátí zpět do bezprostředního ohrožení. Veledůležitá dohrávka jara je na programu uprostřed pracovního týdne od 17 hodin.

S Hranicemi jsme otevírali letošní sezonu loni v srpnu na půdě soupeře. Vedli jsme po poločase 0:1, ale pak byl vyloučen Adam Bříza a po změně stran domácí vyrovnali. Odveta se měla hrát jako předehrávka ještě na konci podzimu, ale nepřízeň počasí odsunula tento duel až do půli května, kdy jsou karty rozdané takto: Jeseník – 11. místo, 27 bodů, Hranice – 13. místo, 21 bodů. Za předpokladu, že stejně jako loni budou sestupovat 3 týmy (vývoj v II. lize tomu nahrává), máme v tuto chvíli osmibodový záchranářský náskok a hosté pouze dvoubodový.

Trenér Petr Ševčík měl na předzápasovém úterním tréninku pouze deset hráčů. Důvody jsou různé, převažují ale pochopitelně pracovní nebo školní povinnosti. Pro středeční utkání by měl být k dispozici kompletní kádr, včetně Jirky Mráze, vracejícího se po zranění, a Honzy Minky, který má za sebou jednozápasový trest za vyloučení.

Jesenické povzbudila sobotní tříbodová žatva proti Frýdlantu. Náš středeční soupeř dopadl hůře. Po rozpačitém jarním úvodu to už už vypadalo, že se Hranice „chytly“, začaly sbírat body a v defenzivě produkovaly solidní výkony, když s Ústím ani Vsetínem neinkasovaly. Ale poslední víkendový duel v Petrovicích vrátil svěřence trenéra Jursíka zpátky na zem. Více o posledním utkání Hranic zde

Přijďte povzbudit jesenické mužstvo ve velmi důležitém divizním utkání. FK JESENÍK – SK HRANICE, středa 16. 5. 2018 od 17:00.

Vzájemná utkání:
Podzim 2017: Hranice – Jeseník 1 : 1
Jaro 2017: Jeseník – Hranice 3 : 1
Podzim 2016: Hranice – Jeseník 3 : 1

Jarní bilance FK Jeseník:
Jeseník – Vsetín 1 : 1
Petrovice – Jeseník 4 : 2
Jeseník – Šternberk 0 : 5
Nové Sady – Jeseník 2 : 1
Jeseník – Brumov 1 : 0
Havířov – Jeseník 4 : 1
Jeseník – Ústí 1 : 2
Jeseník – Frýdlant 2 : 0

Jarní bilance SK Hranice:
Nový Jičín – Hranice 3 : 1
Hranice – Kozlovice 1 : 0
Slavičín – Hranice 1 : 0
Hranice – Opava B 0 : 1
Frýdlant – Hranice 3 : 1
Bohumín – Hranice 2 : 2
Hranice – Ústí 0 : 0
Hranice – Vsetín 1 : 0
Petrovice – Hranice 4 : 1