Jeseník – Slavičín 1 : 5

Rozloučení s domácím prostředím této sezony dopadlo neslavně, ale možná tak trochu očekávaně. Oslabený Jeseník nehrál špatně, hosté byli ale mimořádně produktivní v zakončení.

FOTOGALERIE

Z různých důvodů chyběli na sobotním utkání Červenka, Minka, Karakasidis, Plhák, Vavrač, Andrušík, Marcinov a Pastucha. Do základní sestavy se tak postavili dva dorostenci, na lavičku další čtyři a do branky Lukáš Toman, bývalý gólman B-mužstva , který snad po pěti letech oprášil rukavice a po jednom pátečním tréninku šel chytat divizní střely. Taková je realita.

Hráčům, kteří odehráli za této situace sobotní utkání, patří velké uznání, hlavně proto, že i když tomu výsledek moc nenapovídá, odehráli ho důstojně a se ctí. Šancí na přijatelnější prohru bylo více než dost. Kysela, Furik a hlavně Planý měli gól na kopačce v prvním poločase. Mráz zkoušel z půli hřiště přelobovat gólmana a málem to vyšlo. Hosté byli v zakončování nekompromisní, třikrát zazvonili na Tomanovy tyče a třikrát v první půli mířili přesně.

Na začátku druhého poločasu se krásně uvolnil Kysela, načechral balon na hlavu Planého a osmnáctiletý debutant v základní sestavě snížil na 1:3. Další hlavičkové pokusy jesenických hráčů gólman zlikvidoval. Blízko ke gólu byli v dobrých pozicích střídající dorostenci Vícha a Tulis, úplně na konci pak ve velké šanci také Kysela.

Jeseník se nakonec s domácím publikem rozloučil vysokou prohrou a tečku za sezonou udělá příští neděli soubojem na hřišti nováčka z Bohumína.

Branky: 11. a 51. Juřica, 23. Kocián, 30. Školník, 86. Elšík.

FK Jeseník: Toman – Řezníček, Keltner, Mlynář, Bříza – Kysela, Mráz, Macura, Prachař (62. Vícha, 79. Tulis) – Furik (69. Bráblík), Planý.

FC TVD Slavičín: Kuja – Fojtík, Elšík, Zvoníček, Kocián, Goňa, Šebák, Mezírka, Juřica, Švach (55. Šťastný), Školník (79. Vaculík).

Žluté karty: Furik, Řezníček, Mráz – Kocián.

Rozhodčí: Šamaj, Svoboda, Macrineanu.

Díváci: 163.