Za týden startuje jarní sezona

Už v neděli 24. března vyběhnou jeseničtí fotbalisté k prvnímu utkání jarní soutěžní sezony. V krajském přeboru se dělí s Všechovicemi o druhé místo a oba týmy ztrácejí čtyři body na vedoucí Lutín.

A právě proti Lutínu vstoupí Jeseník do jarní části, v níž se pokusí dohonit svého nedělního soupeře. Sigma Lutín obhajuje titul v krajském přeboru, když po loňském prvenství odmítli hráči postup do divize. Ani letos se klub z Olomoucka do vyšší soutěže příliš nehrne, cílem mužstva ovšem je obhajoba loňského prvenství. Na lutínské straně jsou zkušenosti vyzrálého kádru, což se projevilo i v prvním vzájemném utkání na podzim, kdy si z Jeseníku odvezl Lutín hladkou výhru 4:0. Herní rozdíl mezi oběma soupeři určitě nebyl tak výrazný, jak ukazuje konečný výsledek, v němž hosté těžili z výborné souhry, chytrosti a taktické vyzrálosti.

Jeseník se ovšem od té doby také posunul a do Lutína pojede poučený, s pokorou, ale zároveň s odhodláním oplatit lídrovi soutěže srpnovou porážku. Nebude už u toho nejlepší střelec mužstva v podzimní části Lukáš Woitek, který se po odstěhování do Prahy výborně zapracoval do třetiligových Štěchovic a v úvodních dvou kolech ČFL vždy dokázal skórovat. K dispozici nebude ani další ze zkušených opor Broňa Mlynář, který se po vleklých problémech s kolenem vrátil v zimě do tréninkové přípravy, ale před týdnem se opět zranil. Návrat naopak hlásí po půlroční pauze tvůrce hry Jan Minka a ze Šumperka se zpět do Jeseníku vrací stoper David Macura.

Naše mužstvo sehrálo v přípravě čtyři utkání, všechna na domácí umělce, a připsalo si jediné vítězství nad Velkými Losinami 3:1. Porážky se Šumperkem 2:3, Břidličnou 1:3 a Letohradem 1:2 sice mrzí, ale jednalo se pouze o testování herní připravenosti. Mnohem důležitější bude výsledek následujícího otevíracího duelu jarní sezony v Lutíně. Hraje se v neděli 24. 3. od 15 hodin.