Žáci stále stoprocentní

Na jesenická žákovská mužstva čekala v sobotu na domácím stadionu těžká prověrka. V obou kategoriích vedoucí Jeseník hostil v obou kategoriích druhé Olšany.

KRAJSKÝ PŘEBOR U-13 MLADŠÍ ŽÁCI:
JESENÍK – OLŠANY 4 : 1

Na žádost hostujícího klubu došlo k prohození pořadí obou utkání a tak nejprve nastoupili mladší žáci. Domácím chyběly dvě opory Sebastian Planý a Juraj Viskupič, i bez nic ale svěřenci trenéra Matěje Planého zápas zvládli na jedničku. V poločase vyrovnaného utkání vedli domácí 1:0 díky gólu Štěpána Galíka. Stejný hráč na začátku druhé půle zvýšil na 2:0 a od té doby už Jeseník kontroloval dění na hřišti. Látal a Sytař proměnili další gólové šance a až v závěru hosté korigovali výsledek čestným úspěchem.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Sestava: Kozub – Vencálek, Plšek, Ress, Látal, Sytař, Sláma, Juhaňák, Hradil, Kučera, Galík, Bernatík, Kibler, Plachetka, Jarůšek.

KRAJSKÝ PŘEBOR U-15 STARŠÍ ŽÁCI:
JESENÍK – OLŠANY 4 : 3

Souboj dvou týmů, které v předchozích pěti kolech neztratily ani bod, přinesl vynikající fotbal s dramatickým závěrem. Vyrovnané utkání se začalo lámat po deseti minutách, kdy domácí dostal do vedení Kubánek. Pak se třikrát během pěti minut prosadil nejlepší střelec soutěže Matěj Valíček a Jeseník si do pauzy odnášel pohodlné čtyřbrankové vedení. Po změně stran chtěli domácí kontrolovat hru, ale dostali se pod tlak a na hostech bylo sympatické, že ani čtyřbrankovou ztrátu nepovažovali za ztracenou. Jeseník, v jehož dresu nastoupilo i několik hráčů majících v nohách již předchozí zápas mladší žáků, v závěru ztrácel síly a hosté třemi brankami v rychlém sledu dokázali zdramatizovat poslední minuty. Domácí se ubránili a slaví cenné vítězství, po kterém se osamostatnili v čele tabulky.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Sestava: Schlögel – Zelinka, Sláma, Plšek, Látal, Kubánek, Petrík, Marinka, Valíček, Galík, Glac, Kočica, Polčák, Vencálek, Hlobil, Bár, Kozub.