Ohlédnutí za víkendem

Naše „béčko“ nadále vládne okresnímu přeboru a s chutí si zastřílelo proti Černé Vodě. Žákovský tým U-14 vybojoval proti Třinci první divizní bod. S remízou jsou určitě spokojeni také nejmladší žáci U-12 a nakonec i naše hlavní mužstvo mužů. Jak vypadal náš uplynulý víkend?

MUŽI A: Jeseník – Havířov 3 : 3

Kritický začátek, těžký boj a šťastné vyvrcholení. Tak vypadal další domácí zápas divizního nováčka. Ve 2. minutě jsme prohrávali, ve 4. chytil Vajda penaltu, ještě 11 minut před koncem ztrácel Jeseník dva góly. Vyrovnání zařídil v nastavení po rohovém kopu Cekuras.

MUŽI B: Jeseník B – Černá Voda 12 : 0

V okresním přeboru se střetly dva neporažené týmy, ale zápas měl jednoznačný průběh. O dvanáctibrankový příděl do sítě Černé Vody se postarali pouze 4 hráči: Macura 5, Tulis 4, Jurčák 2, Cundrla 1. Naše rezerva už se těší na konfrontaci s Řetězárnou (I.B třída) v předkole krajského poháru 28. září v 16 hodin.

DOROST: Šternberk – Jeseník 5 : 5

Ve Šternberku (respektive na náhradním hřišti v Mladějovicích) se našemu dorosteneckému týmu vůbec nevydařil vstup do utkání a domácí ve 26. minutě vedli už 4:0. Ještě do přestávky Kubánek s Polčákem snížili a po změně stran druhý jmenovaný přidal další tři branky. Utkání skončilo 5:5, na penalty jsme vyhráli.

ŽÁCI U-15: Jeseník – Třinec 0 : 2

Bez několika opor základní sestavy a bez valné šance na úspěch se starší žáci proti Třinci pokusili o překvapení. Nepovedlo se, ačkoliv oba inkasované góly jsme soupeři spíše sami darovali, než že by si je vypracoval. Naši žáci jsou v desetičlenné tabulce osmí a čeká je boj o záchranu.

ŽÁCI U-14: Jeseník – Třinec 2 : 2

Velmi dobrý výkon a první divizní bod oslavili naši žáci U-14. Proti Třinci měli velké množství šancí, které zůstaly neproměněny. V druhé půli soupeř dvakrát udeřil, ale naši kluci nesložili zbraně a Dostál s Kratochvílem zařídili vyrovnání.

ŽÁCI U-13: Třinec – Jeseník 14 : 2

Nejdelší výjezd sezony mají za sebou mladší žáci, kteří jeli do Třince ve stejný den, kdy naopak starší žáci Třince zamířili k nám. Jesenícká U-13 vedla v 1. minutě 0:1, v 6.minutě 1:2, když oba góly dal Bihari. Pak už ale stříleli jen domácí, kteří splnili roli favorita.

ŽÁCI U-12: Třinec – Jeseník 4 : 4

Parádní úspěch a velmi cenný výsledek po vynikajícím výkonu našich nejmladších žáků. Bylo to drama do posledních minut, Jeseník několikrát vedl, ještě dvě minuty před koncem držel výhru 4:3, ale pak se Třinci povedlo naposledy vyrovnat. Naše góly dávali Šarman, Oravec, Látal a Růžička.

PŘÍPRAVKY:

Starší přípravka U-11:
BERNARTICE – JESENÍK A 7:19, JESENÍK B – SUPÍKOVICE 17:13.

Mladší přípravka U-9:
VÁPENNÁ – JESENÍK A 1:24,, JESENÍK B – LIPOVÁ LÁZNĚ 29:5.