Bohatý fotbalový týden

Díky čtvrtečnímu volnému dni nás čeká bohatý fotbalový program. Smolný uplynulý víkend můžeme hodit za hlavu a díváme se dopředu. Kromě mistrovských zápasů chceme pozvat veřejnost také na zajímavý pohárový duel našeho „béčka“ proti Řetězárně – ve čtvrtek od 16 hodin.

Jeseník B zatím dominuje v okresním přeboru a míří suverénně za svým hlavním cílem, a tím je postup do krajské I.B třídy. A právě přímá konfrontace s předním mužstvem této soutěže čeká náš rezervní tým ve čtvrtečním předkole krajského poháru. Na jesenický stadion dorazí Řetězárna a nejeden fotbalový pamětník může potvrdit, že rivalita mezi Jeseníkem a Českou Vsi má dlouhou tradici. Takže neváhejte a přijďte se podívat na těžkou zkoušku našeho B-mužstva proti soupeři z vyšší soutěže.

Utkání FK JESENÍK B – SK ŘETĚZÁRNA se hraje ve čtvrtek 28.9. v 16 hodin.

Naše áčko v divizi po dvou zápasech, ve kterých se podařilo bodovat (v Bílovci výhra 1:0, doma remíza s Havířovem 3:3), o uplynulém víkendu neuspělo na ostravské Hlubině, která je lídrem divize F. Porážka 1:4 vypadá jednoznačně, ovšem druhý poločas byl z naší strany herně výborný a dva góly jsme inkasovali v nastavení, kdy už se hrálo vabank ve snaze o vyrovnání. Teď čeká Jeseník důležité domácí utkání proti dalšímu soupeři z Ostravska. Sna žádný klub z nižších výkonnostních soutěžích letos neplnil stránky celostátních novin tolik, jak na začátku srpna TJ Řepiště. Mužstvo kvůli neshodám s vedením klubu odmítlo nastoupit do pohárového utkání proti druholigovému Prostějovu a tak zaskočilo B-mužstvo z okresní soutěže. Výsledek 0:26 zaujal nejednoho fotbalového fanouška. Divizní tým se fakticky rozpadl a ještě před startem sezony nebylo vůbec jisté, že nováček TJ Řepiště do divizi nastoupí.

Jenže uběhlo několik týdnů a do konce přestupního období (do minulého pátku) se Řepišti podařilo přivést několik posil z Třince, Baníku a dalších mládežnických líhní silného fotbalového regionu. A tak se Řepiště brzy odpíchlo z poslední pozice a dnes už je na tom bodově lépe než Jeseník. Nečeká nás nic jednoduchého, což samozřejmě lze říct o každém divizním utkání.

Utkání FK JESENÍK – TJ ŘEPIŠTĚ se hraje v sobotu 30. září v 15 hodin.