Jeseník – Valašské Meziříčí 2:2

Třináctý divizní bod se zrodil po těžkém boji v dešti a proti výborně připravenému soupeři. Dvakrát jsme dotahovali náskok hostí a nakonec bereme bod. Zároveň jsme si připsali třetí zápas v řadě bez porážky.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Nepříjemnost v podobě jednozápasového trestu Vajdy po vyloučení ve Frenštátu vyřešil trenér Sláma nasazením Dominika Kružíka. Ten sice dvakrát inkasoval, ale góly nejdou na jeho vrub, celkově obstál a několika důležitými zákroky mužstvo podržel.

Útočně naladěný soupeř využil našeho slabšího prvního poločasu. V 18. minutě po rychlém přechodu otevřel skóre dorážkou z blízka Vrána. Jeseník si mnoho příležitostí nepřipravil, ale ve druhém poločase zlepšil pohyb i nasazení a vytvořil si dobré útočné pasáže. V 52. minutě se po Červeňákově průniku dostal míč k volnému Furikovi, který bez váhání technický obstřelem poslal míč k tyči – 1:1. Vzápětí měl Jeseník další šance, v té největší chyběl Grulichovi kousek, aby se dostal k míči a zakončoval do odkryté brány. Na druhé straně po rohovém kopu tečoval míč ve skrumáži Bystřičan a hosté šli podruhé do vedení. Za chvíli ale bylo znovu vyrovnáno a velkou práci na gólu odvedl Planý, po jehož individuální akci a zpětné přihrávce podruhé rozvlnil síť Furik.

Další branky už nepadly, ačkoli oba týmy měly solidní možnosti. Ty větší byly na straně našeho soupeře, který si vytvořil v závěru převahu a jasně demonstroval, že chce z Jeseníku tři body. V největší gólovce Kružík vytlačil míč na břevno a následnou dorážku vyhlavičkoval z čáry Zrník. Ten naskočil na stopera do druhé půle a bezchybným výkonem prožil velký návrat po mnohaměsíční pauze zaviněné zraněním.

Remíza je spravedlivým vyústěním kvalitního utkání.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 52. a 65. Furik – 18. Vrána, 60. Bystřičan.

Sestava: Kružík – Mar.Bráblík, Pechoušek, Janíček, Bouchal – Grulich (72. Mich.Bráblík), Zelinka (46. Zrník), Cundrla, Planý (76. Vaněk) – Furik, Červeňák (79. Krézek).

VIDEO – Gólové momenty: