Jeseník – Šumperk 0:1

Tvrdé, bojovné a emočně vypjaté derby dopadlo lépe pro favorizovaný Šumperk. Jedinou branku utkání vstřelil v 72. minutě střídající Elšík.

FOTKY Z UTKÁNÍ ZDE

Našemu mužstvu nelze mnoho vytknout. V utkání nám nechyběla snaha, bojovnost a nasazení, na kvalitního protivníka to ale nestačilo. Ve chvíli, kdy se začal dostavovat úbytek fyzických sil, projevila se herní převaha na straně našeho soupeře.

Šumperk potrestal jesenické zaváhání při bránění standardní situace. Odražený balon se dostal k volnému Elšíkovi, který tvrdou střelou nedal Vajdovi šanci. Náš gólman v dalších třech situacích fantastickými zákroky podržel mužstvo.

Náš tým si mnoho příležitostí nepřipravil, ale ve dvou případech se dožadoval odpískání penalty. Hned v úvodu po Bráblíkově náběhu za obranu a v závěru při Planého průniku. Rozhodčí to jako penaltové fauly neposoudil.

Šumperk v utkání potvrdil pověst nejlepší defenzivy v soutěži (pouhých 8 inkasovaných branek).

V prvním poločase pálil tvrdě z dálky Bouchal a gólman Kreizl jeho pokus vyrazil. V druhé půli, ještě za stavu 0:0, měl blízko ke gólu Cekuras, když po standardce na vzdálenější tyči těsně nedosáhl na míč a po srážce s brankovou konstrukcí musel být střídán.

Utkání mělo bojovnou náladu a nechyběly emoce na obou stranách. Lehkou pozápasovou strkanici obou laviček vyřešil sudí žlutými kartami.

Jeseník podal dobrý výkon, na body to však tentokrát nestačilo. Za týden nás čeká poslední výjezd do Polanky a poté domácí podzimní tečka s vedoucí Opavou.

VIDEO: Jediný gól utkání:

Branka: 72. Elšík

Sestava: Vajda – Janíček, Cekuras (64. Grulich), Zrník (77. Vaněk), Bouchal – Bráblík, Pechoušek, Zelinka, Planý – Furik (67. Kysela), Červeňák.