Polanka n.O. – Jeseník 3:0

Zmačkat, zahodit, zapomenout. Předposlední utkání podzimní části sezony se nám hrubě nepovedlo. Zejména první poločas přinesl jeden z nejhorších výkonů v dosavadním průběhu našeho divizního dobrodružství.

Na ostravské periferii v Polance nad Odrou se domácí ani příliš nenadřeli a do přestávky jim hosté na zlatém podnose přinesli dvoubrankový náskok. Špatný výkon z prvních pětačtyřiceti minut provázely také velké individuální chyby, po nichž jsme dvakrát inkasovali a další dvě tři velké šance chytil Vajda. Mezi tři tyče jsme v prvním poločase nevystřelili, nejblíže byl Bouchalův pokus z dálky, který šel těsně vedle.

Trenér Libor Sláma po půli zareagoval trojím střídáním a dle svým slov, kdyby mohl, vystřídal by devět hráčů. Každopádně jsme věděli, že druhý poločas bude herně lepší, protože horší už to snad být nemohlo. Za stavu 2:0 se domácí soustředili především na důsledný obranný blok, přes který jsme se těžce probíjeli. Přesto z našeho tlaku přišly příležitosti – blízko ke kontaktnímu gólu byli Cekuras a Pechoušek, při dalších závarech domácí dvakrát vykopávali z prázdné brány. Polanka ale také hrozila a Vajda znovu likvidoval další velkou šanci. Nakonec si domácí pojistili zaslouženou výhru pět minut před koncem, když po Janíčkově faulu proměnili penaltu.

Podruhé v řadě a potřetí v podzimní sezoně jsme se střelecky neprosadili. Zatímco před týdnem proti Šumperku náš tým odcházel ze hřiště se vztyčenou hlavou, v Polance se na tento výkon nepodařilo navázat.

Za týden nás čeká poslední utkání podzimu, když doma přivítáme lídra tabulky Opavu B.

Branky: 10. Fischer, 18. Rončka, 85. Hluchý (pen.)

Sestava: Vajda – Mar.Bráblík, Cekuras, Janíček, Bouchal – Červeňák (46. Grulich), Cundrla (69. Krézek), Pechoušek, Planý (61. Mich.Bráblík) – Zelinka (46. Furik), Kysela (46. Vaněk).