Česká Ves – Jeseník 0 : 4

Kvalita dlouho očekávaného utkání zaostala za jeho významem a důležitostí, jaké mu oba tábory přikládaly. Derby skončilo zaslouženou výhrou papírového favorita 4:0.

Našemu mužstvu od prvních minut patřil míč, ale chyběla lehkost a uvolnění z předchozích utkání. Nervozitu ještě prohloubila první šance České Vsi, kterou Pastucha zázračně chytil. Až v 16.minutě Patrik Plhák vybojoval míč, pronikl do šestnáctky a obloučkem přes gólmana otevřel skóre z první naší šance.

Jeseník měl územní převahu, domácí bojovali a vyráželi k nebezpečným brejkům. Navíc hrozili i ze standardních situací a na konci poločasu mohli vyrovnat, když balon směřující do naší brány vyhlavičkoval na čáře Macura.

Po změně stran Jeseník zlepšil pohyb a potvrdil herní dominanci třemi brankami – o všechny se postaral Lukáš Woitek. Nejprve hlavou usměrnil do branky přesný centr Karakasidise, poté se prosadil v závaru na malém vápně, když domácí gólman nedosáhl na centrovaný míč. Třetí gól na konci utkání dal po Hanzlíkově kolmici, když šel sám na brankáře.

Jeseník zvládl utkání, které bylo náročné hlavně po psychické stránce, a dál prochází soutěží bez ztráty bodu.

PODROBNOSTI ZDE

FK Jeseník: Pastucha – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač – Woitek, Mlynář, Minka, Schneider – Bříza, Plhák. Střídali: P.Glac, Hanzlík, Novák.

FOTOGALERIE ZDE