V sobotu do Jindřichova

TJ OLPA jinJINDŘICHOV – FK JESENÍK
sobota 18.4.2015 od 16:00 hod.

V sobotu čeká naše mužstvo druhé jarní utkání a zároveň první výjezd. Našim soupeřem je desáté mužstvo tabulky TJ Olpa Jindřichov.

PROHRA V LEŠTINĚ
Jindřichovu, na rozdíl od jesenického mužstva, vstup do jarní sezony nevyšel. Na hřišti ambiciozní Leštiny rychle inkasovali už po pár minutách hry. Hostům se sice podařilo vyrovnat, ale před poločasem dostali druhý gól a po změně stran přidala Leština další dva. Prohru 1:4 se pokusí Jindřichovští napravit v prvním domácím utkání, čeká je však vedoucí tým I.A třídy, který i na jindřichovský stadion pojede v roli favorita.

Jindřichov v podzimní sezoně zaznamenal na domácím hřišti docela slušnou bilanci – prohrál pouze s Maletínem, a navíc po velkém boji 3:4. V dalších pěti domácích zápasech Jindřichov vyhrál a jednou remizoval. „Odhadl bych, že budou hrát otevřenější fotbal než hrála u nás v sobotu Česká Ves. Je to jejich první domácí zápas a budou se chtít ukázat a víc útočit,“ říká trenér Jeseníku Petr Ševčík.

BEZ NOVÁKA A GLACE
Naše mužstvo po zimní přípravě a prvním mistráku na umělém hřišti čeká přechod na přírodní trávu. „Celý týden trénujeme na trávě, všichni jsou s tím přechodem spokojení a nemyslím si, že by nás to mělo herně nějak poznamenat. Žádný problém v tom nevidím,“ dodává trenér Ševčík.

V sobotním utkání se bude muset obejít bez Vladimíra Nováka a Petra Glace. Prvně jmenovanému se obnovily problémy s třísly, absolvuje vyšetření a poté se uvidí, jak dlouhou pauzu si léčení vyžádá. Petr Glac má za sebou operaci kolena a ze hry bude delší dobu. Rozšířil tak řady dlouhodobě zraněných Jana Vavrače a Martina Furika. Otazník visí také nad Patrikem Plhákem, který měl potíže se stehenním svalem a o jeho startu do utkání v Jindřichově rozhodne až páteční trénink. Celý týden netrénoval ani Honza Daniel, který je pracovně v Praze, zápas v Jindřichově by ale měl stihnout.

V mužstvu panuje po derby dobrá nálada. „Zdálo se mi, že jsou kluci na Českou Ves hodně přemotivovaní. Projevilo se to v druhém poločase, když už jsme vedli 3:0 a každý chtěl dát gól,“ vrací se k sobotnímu derby Petr Ševčík.

DOMA VÝHRY, VENKU REMÍZY
Jindřichov postoupil do I.A třídy v roce 2012, když s velkým náskokem triumfoval v I.B třídě. Ve vyšší soutěži skončil v roce 2013 na 9.místě a v loňské sezoně na 11.místě. Na domácím hřišti jsme jindřichovské fotbalisty zatím vždy porazili, naposledy na podzim 4:0, v minulé sezoně dokonce 9:0 a předloni 7:2. Venkovní zápasy už tak jednoznačné nejsou a v naší éře I.A třídy jsme na jindřichovském stadionu ještě nevyhráli: v minulé sezoně remíza 1:1, v  té předminulé 2:2.

Jindřichov je po České Vsi zeměpisně našim nejbližším soupeřem, autem je to 20 minut. Tak se pojeďte podívat, jak to tentokrát dopadne.