V sobotu s Bělkovicemi

Poslední utkání jesenického mužstva v této sezoně bude zároveň slavnostní rozlučkou se čtyři roky trvající účastí v I.A třídě. Tato klubová etapa končí a Jeseník postupuje zpět do krajského přeboru.

K závěrečnému utkání přijíždějí Bělkovice, které se v posledním kole pokusí uhájit umístění v horní polovině tabulky. Na sedmou příčku Bělkovic si budou brousit zuby Řetězárna a Moravský Beroun.

Vzpomínka na Bělkovice není pro jesenický tým nijak příjemná. S tímto soupeřem jsme se utkali dvakrát v loňském kalendářním roce a v obou případech jsme na soupeřově hřišti prohráli. Zatím jediné utkání na domácí půdě naopak skončilo na podzim 2013 jesenickým vítězstvím 5:3.

Jeseník po utkání převezme pohár pro vítěze I.A třídy z rukou člena výkonného výboru Olomouckého krajského fotbalového svazu Josefa Mrnky. Další cenou pro vítěze bude také nová sada dresů v kombinaci zeleno-bílá.novedresy Věřme, že z čerstvé středeční porážky ve finále krajského poháru 1:4 s Ústím (více informací zde) si naše mužstvo vzalo ponaučení a v sobotu se vrátí do zaběhnutých vítězných kolejí. Ve hře je možnost zakončit jarní část I.A třídy bez ztráty jediného bodu.

Trenér Ševčík bude mít k dispozici už také Honzu Vavrače, který v pohárovém finále chyběl. Na marodce zůstává Vladimír Novák.

Po utkání čeká mužstvo slavnostní posezení a rozlučka se sezonou. Příprava na krajský přebor odstartuje už první červencový víkend účastí mužstva na turnaji na Slovensku.

Sobotní střetnutí bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Juřátek (Jeseník) s asistenty Lubomírem Samkem (Jeseník) a Mojmírem Vrbou (Litovel).

Utkání FK JESENÍK – SK BĚLKOVICE-LAŠŤANY se hraje v sobotu 13.června od 16:30 hod.