Jeseník – Určice 5 : 0

Jeseník vrátil Určicím podzimní čtyřgólovou porážku a ještě přidal úrok v podobě páté branky. Dobrý výsledek a dobrá hra daly zapomenout na zábřežský nezdar.

FOTOGALERIE

Sebevědomým výkonem Jeseník až nečekaně hladce „přejel“ nevyzpytatelného soupeře, který na našem stadionu zanechal matný dojem a svojí hrou ke kvalitě zápasu příliš nepřispěl. Za celých devadesát minut si hosté nepřipravili ze hry jedinou gólovou šanci a nejblíž ke skórování byli na konci poločasu, kdy Zapletal z přímého kopu obstřelil zeď a trefil břevno Pastuchovy branky. To už ale Jeseník vedl 2:0 a kontroloval vývoj utkání.

Trenér Petr Ševčík měl velké starosti se složením týmu pro tento zápas. Do výčtu zraněných hráčů přibyli v uplynulém týdnu Hanzlík, Nepožitek, Kysela, na půl doléčený zůstává Daniel. Na lavičku tak byl povolán i dorostenec Jiří Mráz, který nastoupil v 79.minutě a odbyl si soutěžní premiéru v dospělém týmu.

Jeseník vyrukoval na soupeře s netradičním rozestavením, s hrou na tři útočníky a se třemi obránci. Fyzicky náročnější fotbal mužstvo zvládlo a soupeře jednoznačně přehrálo.

Jak vypadaly gólové okamžiky zápasu:

16.minuta: Plhák kolmou přihrávkou za obranu nastartoval Woitka, ten přízemním centrem našel na zadní tyči Břízu, který doklepl do prázdné branky – Jeseník vede 1:0.

27.minuta: Plhák znovu nachází přihrávkou z hloubi pole rozběhnutého Woitka, ten přesprintuje obránce a ranou ke vzdálenější tyči dává druhý domácí gól.

56.minuta: Navrátil se řítí sám na branku, kličkou doleva si pokládá gólmana a do prázdné brány zvyšuje na 3:0.

58.minuta: O chvíli později situace jako přes kopírák, Navrátil však tentokrát volí kličku na pravou stranu a pohodlně přidává čtvrtý gól.

69.minuta: Pastucha dlouhým odkopem nachází na pravém křídle Woitka, jeho centr nachází v šestnáctce Břízu, který je v souboji s obráncem důraznější a popáté překonává určického gólmana.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Macura, Keltner – Karakasidis – Vavrač (61. Furik), Mlynář, Plhák (79. Mráz) – Woitek, Bříza, Navrátil. Žluté karty: Keltner. Branky: Bříza 2, Navrátil 2, Woitek. Diváci: 210.