V sobotu s Pustou Polomí

Jen týden po mrazivém debaklu 2:7 od Nových Sadů nastupuje naše mužstvo k dalšímu domácímu utkání.Soupeřem je nováček z Pusté Polomi.

Zápas blbec; Nezachytili jsme začátek a pak už to bylo těžké; Soupeř byl výborně připravený; Macura chybí víc než jsme čekali…. tyto a podobné hlasy se nesly z jesenické kabiny po nevydařeném utkání s Novými Sady. Trenér Ševčík pak hledá paralelu se sezonami v I.A třídě, kdy Jeseník opakovaně nezvládal konce podzimu. „Máme úzký kádr, někteří hráči už jsou hodně unavení a proto vyhlížíme zimní přestávku,“ dodává trenér.

Ještě předtím ale musí Jeseník odehrát dvě utkání – domácí rozlučku s Pustou Polomí a následně předehrávku prvního jarního kola v Havířově. Proti Pusté Polomi už by mohl být k dispozici Patrik Plhák, mimo hru zůstávají Petr Navrátil a David Macura, kteří už si na podzim nezahrají. Oproti neúspěchu s Novými Sady dojde v sestavě k několika změnám a mezi tyče se určitě postaví Jan Pastucha. „Ale není to jen reakce na výsledek s Novými Sady, tohle bylo součástí dohody s gólmany, že každý z nich na konec podzimu odchytá doma jeden zápas,“ vysvětluje brankářskou změnu trenér Ševčík.

V sobotu nás tedy čeká poslední domácí vystoupení mužstva v tomto kalendářním roce. Přijíždí k nám Sport club Pustá Polom a půjde tedy o nováčkovský souboj dvou mužstev, která v červnu slavila prvenství v krajském přeboru (Jeseník v Olomouckém a Pustá Polom v Moravskoslezském kraji). Náš soupeř z malé obce mezi Opavou a Ostravou vybudoval výborné mužstvo poskládané převážně z odchovanců velkých klubů ve slezském regionu. Historický vstup do divize se pustopolomskému týmu zatím daří o trochu lépe než Jeseníku – dosud nasbírali o tři body více a jsou o jednu příčku před námi. V minulém kole zdolala Pustá Polom doma Hranice 3:1. Ze hřišť soupeřů si nováček z Opavska odvážel všechny body hned třikrát po výhrách ve Velkých Karlovicích, v Kozlovicích a v Přerově.