V sobotu s Havířovem

Naše rozloučení s podzimní sezonou obstará sobotní duel v Havířově, který je odvetou prvního divizního kola. V srpnu jsme doma podlehli Havířovu 1:2, máme jim tedy co vracet.

První kolo svedlo nováčka z Jeseníku proti kvalitnímu Havířovu a přes solidní výkon se našemu mužstvu tehdy nepodařilo bodovat. Tři body pro hosty v srpnovém utkání zařídil především rozdílový hráč Matušovič, který dal vedoucí gól na konci poločasu a v druhé půli po Minkově vyrovnání založil rozhodující gólovou akci hostů.

Sobotní předehrávka prvního jarního kola má jasného favorita v domácím Havířovu, který se pere o přední pozice divize a aby se udržel v kontaktu, musí naplno bodovat. Náš tým po čtyřech kolech bez výhry dokázal v minulém týdnu zdolat Pustou Polom a vylepšit si horšící se divizní bilanci. Do Havířova jedeme v příznivé pozici týmu, od kterého se nic nečeká a může jen překvapit. „Samozřejmě víme o síle soupeře a zisk bodu by byl pro nás  velkým úspěchem. Hlavně ale chci po všech hráčích maximální a soustředěný výkon a pokud herně navážeme na poslední domácí zápas, tak věřím, že v Havířově i při troše štěstí můžeme uspět,“ řekl trenér Petr Ševčík.

Scházet mu bude nemocný Martin Furik a mezi zraněnými i pro poslední podzimní duel zůstávají Petr Navrátil a Pavel Kysela. „Oslovili jsme dorostence Mráze a Janíčka, kterým už skončila sezona a byli bychom rádi, kdyby posílili naši lavičku pro tento zápas,“ dodal ke stavu mužstva Petr Ševčík.

O soupeři

Havířov v dosavadním průběhu sezony prohrál čtyřikrát, z toho dvakrát doma – s Hranicemi 0:2 a s Rýmařovem dokonce 0:6. Minulý týden náš sobotní soupeř podlehl v klíčovém podzimním zápase na hřišti vedoucího Valašského Meziříčí 1:2 a toto utkání vyvolalo v médiích i na diskuzních fórech mnoho řadu zjitřených emocí. Každopádně Havířov zůstává s devítibodovou ztrátou ve hře o postup do třetí ligy.