Žáci: ohlédnutí za sezonou

Trenér Jan Malysa zhodnotil sezonu 2017/18 v žákovských kategoriích U-13 a U-15:


Než začnu hodnotit uplynulou sezonu, chtěl bych poděkovat hráčům za přístup k tréninkům a především za výkony v zápasech. Děkuji rodičům a fotbalovému klubu za podporu. Dále bych moc rád poděkoval asistentovi Janu Doupovcovi a klukům Jirkovi Kubánkovi st., Milošovi Pudilovi st. a Kamilovi Oříškovi, kteří mi pomáhali v mé nepřítomnosti a na soustředění.

Sezonu bych zhodnotil jako skvělou a to jak po výsledkové, tak i herní stránce. Mladší U-13 i starší U-15 vyhráli své kategorie v krajském přeboru. U-13 obhájila titul a ukončila sezonu se sérií 25 výher v řadě, kdy jedinou porážku utrpěla hned v prvním kole v Dubu n.M. Poté však nenašla přemožitele a celková bilance tak činí 75 bodů za 25 výher, 1 prohru při skore 208:38. Nejenže kluci předváděli výborné výkony, ale měli i výbornou tréninkovou morálku. A to mě jako trenéra velice těší.

Největšími tahouny mužstva mladších žáků byli bratři Pudilovi, kteří soupeřům nasázeli společně 158 branek. O titul přeborníka kraje se za FK Jeseník U-13 postarali: Martin Zdražil, Jakub Glac, Matyáš Ondrejkovič, Ondřej Formánek, Jiří Marinka, Adam Pudil, Miloš Pudil, Vojtěch Špelda, Bohuslav Černý, Michal Moravec, Lukáš Hlobil, Sebastián Planý, Jakub Sytař, David Bár, Adam Polčák, Artur Sroka.

U kategorie starších žáků U-15 mě celkové vítězství těší hlavně v tom, že po konci loňské sezony zůstalo v kádru pouze pět hráčů ročníku 2003 a tři hráči ročníku 2004 a já nevěděl, jestli vůbec do letošní sezony nastoupíme. Ale v letní přestávce se podařilo kádr doplnit a už letní příprava ukazovala na to, že budeme hrát o špici tabulky. Kluci utvořili výbornou partu se skvělou tréninkovou morálkou. I díky tomu mohli kluci nad hlavy zvednout pohár pro vítěze. FK Jeseník se po pěti letech dočkal opět přeborníka kraje v této věkové kategorii, a to s celkovou bilancí 22 výher, 1 remíza (prohra na p.k.) a 3 prohry při skóre 116:35. Kluci drželi sérii 18 výher v řadě. V mnoha zápasech předváděli líbivý fotbal a bylo na nich vidět, že se fotbalem baví.

O titul přeborníka kraje se postarali: Jan Malysa, Jan Vajda, Dominik Kružík, Marián Bartoš, Matěj Sytař, Filip Kmínek, Matyáš Latzel, Adam Plšek, Jiří Kubánek, Samuel Planý, Artur Sroka, Michal Dřímal, Daniel Krézek, Alfréd Červeňák, Adam Polčák, Adam Pudil, Miloš Pudil a na podzim hráli Matyáš Machů a Václav Duda.

Klukům, kteří odcházejí do dorostu, přeji hodně štěstí jak ve fotbalovém, tak i soukromém životě. Klukům, kteří zůstávají v U-13 přeji hodně štěstí s novým trenérem. No a těm, co zůstávají v U-15 nebo přecházejí z U-13 do U-15, přeji krásných 21 dní prázdnin a hned 23.7. nám začíná letní příprava!

Malá poznámka na závěr: mám za sebou odkoučovaných 48 mistrovských zápasů, 19 přípravných zápasů a odtrénováno 405 hodin. Přibylo mi pár šedivých vlasů, ale NELITUJI toho !! Byla to super sezona. Děkuji!

Jan Malysa