Jeseník – Bohuňovice 2:1

Jesenický fotbalový tým v sobotu odpoledne odehrál poslední domácí utkání letošního krajského přeboru. A bylo to loučení vítězné.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Po dvou neodehraných ročnících už můžeme s jistotou konstatovat, že sezona 2021/22 bude kompletní. Do konce zbývá poslední kolo, ve kterém svěřenci trenéra Libora Slámy jedou do Medlova. Závěrečný domácí duel proti Bohuňovicím začal Jeseník aktivně, nátlakovou hrou dostával soupeře do potíží a měl nebezpečné centry z obou stran. A po dvaceti minutách přišel první úder: Minka na půli hřiště průnikovou přihrávkou vyslal do náběhu Kyselu, ten potáhl míč k šestnáctce, kde hledal Furika, ten chytře pustil míč za sebe, kam si naběhl Minka a bez přípravy propálil gólmana Telíška. Jesenický kapitán tak byl u zrodu i zakončení celé brankové akce.
Už na konci prvního poločasu hosté naznačili útočné choutky a po změně stran výrazně přidali na tempu. Bohuňovický presink a vysoká bojovnost dělaly domácí rozehrávce velké potíže. Největší gólovou příležitost si hosté připravili v 60. minutě, kdy míč propadl za stopery na osamoceného Kopeckého, ale brankář Kružík famózním zákrokem nohou zachránil jesenické vedení.

Pak přišly chvíle velkého návratu. Útočník Adam Bříza se po půlročním zranění ruky z posledního podzimního utkání ve Šternberku vrátil do hry a změnil dějiny tohoto utkání. Po 10 minutách na hřišti převzal Cundrlovu kolmici, vyhrál souboj s obráncem, kličkou si položil gólmana a z úhlu zakončil do prázdné brány.

Dvoubrankové vedení si Jeseník dlouho neužil – v 76. minutě bleskovou rozehrávkou ze středu přešly Bohuňovice přes obrannou zónu a volný Kopecký chytře přeloboval vybíhajícího Kružíka.

Hosté měli v závěru velký tlak a několik nebezpečných standardek, ale Jeseník se ubránil. Přes horší druhý poločas si domácí mohli užít těsné vítězné loučení.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 21. Minka, 73. Bříza – 76. Kopecký.

Sestava: Kružík – Horák, Cekuras, Janíček, Bouchal – Bráblík, Minka (81. Sytař), Cundrla, Planý M. – Kysela (74. Planý S.), Furik (63. Bříza)