Jeseník – Dolany 2 : 5

Krajské finále Poháru FAČR našemu mužstvu nevyšlo herně ani výsledkově. Jeseník zůstal těsně pod vrcholem a z pohárového prvenství se radují Dolany.

FOTKY Z UTKÁNÍ

V krásném novém fotbalovém areálu v Postřelmově nám soupeř z Dolan uštědřil krutou a tvrdou lekci. Většinu utkání jsme hráli s míčem u nohou, ale územní převaha končila daleko před pokutovým územím. Dolany čekaly na brejky a trestaly každé zaváhání.

Už ve 2. minutě otevřel skóre po standardce Outlý. Za chvíli bylo vyrovnáno, když Furikův centr poslal hlavou do sítě Kysela. Stejný hráč pak mohl dostat Jeseník do vedení: sebral míč gólmanovi, ale z úhlu před odkrytou brankou trefil tyč.

V druhé půli Dolany bránily v desetičlenném bloku a Jeseník nenašel cestu k šancím. V 60. minutě do otevřené obrany utekl Němec a bylo to 1:2. Za chvíli se situace opakovala a stejný hráč dostal Dolany do dvoubrankového náskoku. A v 74. minutě po rohovém kopu zvýšil hlavou Vlk na 1:4. Jeseník ještě zareagoval gólem střídajícího Břízy, který dostal kolmý balon za stopery a přeloboval vybíhajícího brankáře. Ale poslední slovo měli vítězové: po další jesenické ztrátě na půlicí čáře postupovali dva útočníci sami a Němec dovršil svůj hattrick.

Dolany po skončení utkání převzali pohár z rukou předsedy Olomouckého krajského fotbalového svazu Daniela Vitonského a v červenci si v předkole nového ročníku Poháru FAČR zahrají doma proti diviznímu Šumperku.

Komentář trenéra Libora Slámy pro Olomoucký deník: „Měli jsme platonickou převahu, ale bylo to jen po šestnáctku a bez efektu. Za nerozhodného stavu jsme se snažili dát ten druhý gól, ale propadli jsme v nasazení a bojovnosti. Na hřišti jsme moc hodní a kluci potom byli dole a zlomilo se to v jejich hlavách. Druhý gól to rozhodl. Nezvládli jsme přerušit Seiberta, který prošel přes tři hráče a dal míč na padesát metrů. My jsme kolem něj poskakovali a nikdo mu to nevypíchl. Celkově nám dělali problém zkušení Seibert s Kubečkem, kteří byli rozdílovými hráči.“

Branky: 6. Kysela, 82. Bříza, – 60., 66. a 89. Němec, 2. Outlý, 74. Vlk.

Sestava: Kružík – Janíček, Cekuras (74. Sytař), Horák, Minka, Bráblík, Kysela (57. Bříza), M. Planý (74. S. Planý), Cundrla, Furik, Bouchal (63. Tulis).

FOTKY Z UTKÁNÍ