Jeseník – Mohelnice 5 : 2

Starší žáci pokračují v dobrých výkonech a nadále procházejí krajským přeborem bez klopýtnutí. Proti Mohelnici rozhodla hlavně větší produktivita domácího týmu a také brankářská kvalita.

Ve vyrovnaném prvním poločase si hosté z Mohelnice připravili více brankových příležitostí, s jejich proměňováním ale měli velké problémy. Gólová radost naopak propukla čtyři minuty před přestávkou na jesenické straně. Po rohovém kopu hned dvakrát vystřelil Jirka Horák, jeho pokusy mohelnická obrana vždy zblokovala, ale míč se i na potřetí dostal k jesenickému kapitánovi, který sice trefil rukavice mohelnického brankáře, tomu ovšem míč propadl do sítě.

I v druhém poločase to byl otevřený zápas a znovu se střelecky prosadili domácí, když Cundrla parádní přihrávkou našel zabíhajícího Patrika Kmínka, a ten se nemýlil. Dvoubrankové vedení ale vydrželo jen dvě minuty a mohelnický Kubíček po závaru před jesenickou brankou snížil. Jenže v 53.minutě vyrobil mohelnický brankář další chybu, když rozehrávku poslal přímo na nohu Karla Tulise, a ten technickou střelou z hranice šestnáctky zvýšil na 3:1. Do té doby dramatický průběh utkání definitivně uťal hezkou sólovou akcí Patrik Kmínek a stejný hráč o chvíli později zvyšoval už na 5:1. Poslední slovo měli hosté, jejich branka po rohovém kopu pět minut před koncem už ale pouze kosmeticky upravila konečné skóre.

Naše žáky čekají v následujícím týdnu hned dva výjezdy na hřiště soupeřů – ve středu do Želatovic a v neděli do Slavonína.

FOTOGALERIE

Sestava: Bašný – Orel, Horák, Cekuras, Látka – Latzel, Cundrla, Dostál, Tulis – Kmínek, Bouchal. Střídali: Bartoš, Planý, Buček, Sedlák. Žlutá karta: Cundrla. Branky: Kmínek 3, Horák, Tulis.