Výroční členská schůze FK Jeseník

V sobotu 12.dubna se v jesenické Modré kavárně konala výroční členská schůze fotbalového klubu FK Jeseník.

Členové klubu odhlasovali zvýšení členských příspěvků pro letošní rok. Podle nového modelu budou aktivní dospělí hráči platit do klubové pokladny příspěvek 2000 Kč, dorostenci a studenti z týmu dospělých 1500 Kč, žáci 1200 Kč, benjamínci 1000 Kč a všichni neaktivní členové (nehráči) 400 Kč. Jedná se o roční příspěvky, které budou vybírány ve dvou splátkách pololetně. Navýšení příspěvků po čtyřech letech navrhl místopředseda klubu Karel Zelinka, který to zdůvodnil hlavně nutností ukázat sponzorům a poskytovatelům dotací, že členové klubu sami aktivně pomáhají naplňovat klubový rozpočet. „Kamkoliv přijdeme žádat o nějaký grant nebo dotaci, jednou z prvních otázek na nás je, kolik samotní členové klubu přispívají na činnost.“ Z přítomných členů se při hlasování dva zdrželi, všichni ostatní zvýšení odhlasovali.

Vedení klubu také informovalo, že prioritou číslo jedna zůstává zajištění peněz pro výstavbu nových kabin. Kromě osmimilionové dotace, o kterou FK Jeseník usiluje na ministerstvu školství, probíhají jednání také s městem Jeseník, které je vlastníkem areálu. Samotná státní dotace totiž pokryje jen zhruba dvě třetiny celkového rozpočtu nutného na výstavbu kabin.

Dlouze se diskutovala i situace v mládežnických týmech, kde je stále nedostatek kvalitních trenérů a také úbytek dětí. Výkonný výbor se tímto problémem zabývá prakticky na každém svém zasedání.

Hlavním sportovním cílem klubu bude postup mužů do krajského přeboru v sezoně 2014-15.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *